Fırında Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 bütün tavuk
- 2 şişe maden suyu
Sosu için:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Sebzeleri:
- 1 tane havuç
- 2 tane patates
- 2 tane kuru soğan
Fırında Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavuğunuzu maden suyunda 15-20 dakika bekletelim.
- Sos malzemelerimizin hepsini karıştıralım tavuğumuzun her yerine gelecek şekilde fırça ile sürelim.
- Sosumuzu sürdükten sonra dolapta bir iki saat dinlendirelim fırın torbasına tavuğumuzu yerleştirelim.
- İrice doğradığımız sebzelerimizi de torbamızın içine koyalım
- Önceden ısıttığımız 180-200 derecelik fırında bir buçuk saat pişirelim.
- Son 15-20 dakikasına kala fırın poşetini çıkartalım.
- Tavuğumuzu tekrar fırına koyup üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder