21 Nisan 2021 Çarşamba

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi

 

Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 bardak irmik
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un(ölçmedim ben)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Limon suyu

Bulamak için;

  • Süt ve haşhaş üzeri için fındık veya ceviz

    Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Soğuk olması lazım.
  • Yaklaşık 10 dakika kaynatıp bi kaç damla limon sıkıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
  • Öte yandan tatlının un hariç tüm malzemelerini kaba alıp karıştıralım ve yavaşça ununu ekleyelim burada kontrolü olalım.
  • Hamurumuz olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp önce süte sonra haşhaşa bulayıp yağladığımız tepsimize dizelim.
  • Üzerine fındık veya cevizi hafif bastırarak yerleştirip 180° önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda pişirelim.
  • Tatlımız pişer pişmez üzerine soğuk şerbetini dökelim ve dinlemeye bırakalım.
  • Tatlımız şerbetini çektikten sonra yemeye hazır. Afiyet olsun💕

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder