Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram margarin
- 1 su bardağı şeker
- 1 bardak irmik
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un(ölçmedim ben)
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Limon suyu
Bulamak için;
- Süt ve haşhaş üzeri için fındık veya ceviz
Haşhaşlı Sultan Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. Soğuk olması lazım.
- Yaklaşık 10 dakika kaynatıp bi kaç damla limon sıkıp altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Öte yandan tatlının un hariç tüm malzemelerini kaba alıp karıştıralım ve yavaşça ununu ekleyelim burada kontrolü olalım.
- Hamurumuz olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp önce süte sonra haşhaşa bulayıp yağladığımız tepsimize dizelim.
- Üzerine fındık veya cevizi hafif bastırarak yerleştirip 180° önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda pişirelim.
- Tatlımız pişer pişmez üzerine soğuk şerbetini dökelim ve dinlemeye bırakalım.
- Tatlımız şerbetini çektikten sonra yemeye hazır. Afiyet olsun💕
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder