Garnitürlü Sandal Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- Yarım su bardağı galeta unu (isteğe göre bayat ekmek içi)
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Püresi için;
- 3 adet orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Garnitür için:
- 1 su bardağı kadar garnitür
Üzeri için:
- 1 su bardağı kadar domates sosu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Tuz, karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Garnitürlü Sandal Köfte Tarifi Yapılışı
- İlk olarak püre için patatesleri kaynamaya bırakın.
- Bu sırada köftenizin harcını hazırlayın.
- Kıymayı bir kaba alıp üstüne soğan ve sarımsağı rendeleyin.
- Üstüne galeta unu ya da ekmek kırıntıları, su, yumurta ve baharatları da ekleyip 5 dakika kadar güzelce yoğurun.
- Üstünü streç filmle kapatıp buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Haşlanmış patateslerinizin kabuklarını soyun ve püre haline getirin.
- İçine süt ve tereyağını da katıp, baharatları ekip güzelce karıştırın.
- Dinlenen köftenizi 4e bölün.
- Her bir parçayı elinizle önce yuvarlayın ve ardından hafifçe elips şekli verin.
- Sonra köftelerinizin ortasına parmaklarınızla hafifçe bastırarak sandal şekli verip borcama dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk pişirin.
- Pişen köftelerin çukur kısmına püreden koyun ve üzerine garnitürleri yerleştirin.
- Yazdan hazırlamış olduğum domates sosum vardı içine yağ ve baharatları karıştırıp bir iki kaşık köftelerin üstüne döktüm.
- Domates sosunuz yoksa salçayı su da açtırıp da dökebilirsiniz ya da hiç sos dökmeden de pişirebilirsiniz.
- En sonda rendelenmiş kaşar peynirini serpip üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Deneyenlere afiyet olsun. 🌿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder