28 Nisan 2021 Çarşamba

Güllaç (Tam Tutan Tarif) Tarifi

 

Güllaç (Tam Tutan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1 su bardağı fındık, fıstık, ceviz …vs size kalmış
  • 3 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • İsteğe bağlı 1 çay kaşığı gül suyu (ben koymadım)
  • Çilek

    Güllaç (Tam Tutan Tarif) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle sütü ve şekeri tencereye alıp, şeker eriyene kadar ılıtalım.
  • Daha sonra borcamımızın boyutuna göre güllaç yapraklarımızı kesip 5 kat dizelim. Her kata ılıttığımız sütümüzden dökelim.
  • 5 kat olduktan sonra içimizi koyup 5 katta üzerine serelim.
  • Her kata süt dökmeyi unutmayalım.
  • Kalan sütümüzü de son katıda koyduktan sonra üzerine dökelim ve en az 4saat dolapta dinlendirelim.
  • Servis edeceğiniz zaman dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Not: antepfıslıklı nasıl olur diye merak edip denedik çok güzel oldu ama fındıklı favorimiz :) :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder