Güllaç (Tam Tutan Tarif) Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet güllaç yaprağı
- 1 su bardağı fındık, fıstık, ceviz …vs size kalmış
- 3 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk su bardağı şeker
- İsteğe bağlı 1 çay kaşığı gül suyu (ben koymadım)
- Çilek
Güllaç (Tam Tutan Tarif) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle sütü ve şekeri tencereye alıp, şeker eriyene kadar ılıtalım.
- Daha sonra borcamımızın boyutuna göre güllaç yapraklarımızı kesip 5 kat dizelim. Her kata ılıttığımız sütümüzden dökelim.
- 5 kat olduktan sonra içimizi koyup 5 katta üzerine serelim.
- Her kata süt dökmeyi unutmayalım.
- Kalan sütümüzü de son katıda koyduktan sonra üzerine dökelim ve en az 4saat dolapta dinlendirelim.
- Servis edeceğiniz zaman dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Not: antepfıslıklı nasıl olur diye merak edip denedik çok güzel oldu ama fındıklı favorimiz :) :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder