Nar Ekşili Ayvalı Kuzu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg kuzu külbastı(kemikli et de olabilir)
- 2 adet ayva
- 10 adet arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tereyağı
- 1 adet kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 1 bardak domates suyu(ya da 2 domates rendesi)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- Tuz
- Yarım su bardağı kaynar su
Nar Ekşili Ayvalı Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı
- Arpacık soğanları soyalım.
- Sarımsakları doğrayalım.
- Biberleri ince ince dilimler şeklinde piyazlık gibi doğrayalım.
- Ayvaları kabukları ile ince elma dilimi şeklinde doğrayıp limonlu suda bekletelim.
- Önce döküm ızgara tavayı ısıtıp biraz zeytinyağı gezdirip etleri güzelce önlü arkalı mühürleyelim.
- Yemeği pişireceğimiz tencereye (güveç de olabilir) 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökelim ve mühürlediğimiz etleri bu tencereye koyalım.
- Etlerin üzerine birer parça tereyağı koyalım.
- Tereyağ eriyince arpacık soğanları da tencereye ekleyip harmanlayıp kısık ateşte ağzı kapalı bırakalım.
- Bu sırada döküm tavadaki etlerden sızan yağda, doğradığımız tüm biberleri biraz diriliği geçene kadar çevirelim.
- Biberler çok hafif yumuşayınca et ve soğanın olduğu tencereye yağıyla birlikte aktaralım.
- Tencereye 3 yemek kaşığı domates suyumuzu yada yoksa 2 domatesin rendesini ekleyelim.
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
- 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyelim.
- Salçaları da koyup biraz çevirelim. Sarımsakları da ilave edelim.
- Limonlu suda bekleyen ayva dilimlerini sudan çıkartıp yemeğin en üstüne dizelim.
- En son 3 yemek kaşığı nar eksisini üzerlerine dökelim, tuzu serpelim.
- Yarım su bardağı kaynar suyu da ilave edip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirelim.
Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder