28 Nisan 2021 Çarşamba

Nar Ekşili Ayvalı Kuzu Kebabı Tarifi

 

Nar Ekşili Ayvalı Kuzu Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuzu külbastı(kemikli et de olabilir)
  • 2 adet ayva
  • 10 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tereyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 1 bardak domates suyu(ya da 2 domates rendesi)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
  • Tuz
  • Yarım su bardağı kaynar su

    Nar Ekşili Ayvalı Kuzu Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Arpacık soğanları soyalım.
  • Sarımsakları doğrayalım.
  • Biberleri ince ince dilimler şeklinde piyazlık gibi doğrayalım.
  • Ayvaları kabukları ile ince elma dilimi şeklinde doğrayıp limonlu suda bekletelim.
  • Önce döküm ızgara tavayı ısıtıp biraz zeytinyağı gezdirip etleri güzelce önlü arkalı mühürleyelim.
  • Yemeği pişireceğimiz tencereye (güveç de olabilir) 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökelim ve mühürlediğimiz etleri bu tencereye koyalım.
  • Etlerin üzerine birer parça tereyağı koyalım.
  • Tereyağ eriyince arpacık soğanları da tencereye ekleyip harmanlayıp kısık ateşte ağzı kapalı bırakalım.
  • Bu sırada döküm tavadaki etlerden sızan yağda, doğradığımız tüm biberleri biraz diriliği geçene kadar çevirelim.
  • Biberler çok hafif yumuşayınca et ve soğanın olduğu tencereye yağıyla birlikte aktaralım.
  • Tencereye 3 yemek kaşığı domates suyumuzu yada yoksa 2 domatesin rendesini ekleyelim.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirelim.
  • 1 yemek kaşığı tereyağını da ekleyelim.
  • Salçaları da koyup biraz çevirelim. Sarımsakları da ilave edelim.
  • Limonlu suda bekleyen ayva dilimlerini sudan çıkartıp yemeğin en üstüne dizelim.
  • En son 3 yemek kaşığı nar eksisini üzerlerine dökelim, tuzu serpelim.
  • Yarım su bardağı kaynar suyu da ilave edip kısık ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirelim.
    Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder