23 Nisan 2021 Cuma

Güveçte Beşamelli Mantar Tarifi

 

Güveçte Beşamelli Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo mantar
  • Yarın kilo ıspanak
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz

Beşamel Sosu İçin

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • Kaşar peyniri

    Güveçte Beşamelli Mantar Tarifi Yapılışı

  • İlk önce soğanı ve kapya biberi yağda kavuruyoruz daha sonra mantarı ekleyip soteliyoruz üzerine ıspanağımızı koyup pişmesini bekliyoruz.
  • O sırada beşamel sosu için yağımızı tencereye koyuyoruz eridikten sonra unumuzu koyup kavuruyoruz.
  • Üzerine sütümüzü ekleyip topak kalmayacak şekilde karıştırıyoruz güvecimizi tereyağıyla yağladıktan sonra harcımızı beşamelimizi ve en üzerine kaşarımızı koyup fırına veriyoruz.
  • Kaşar eridikten sonra fırından alıyoruz ve servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder