Güveçte Beşamelli Mantar Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo mantar
- Yarın kilo ıspanak
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
Beşamel Sosu İçin
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı süt
Üzeri İçin
- Kaşar peyniri
Güveçte Beşamelli Mantar Tarifi Yapılışı
- İlk önce soğanı ve kapya biberi yağda kavuruyoruz daha sonra mantarı ekleyip soteliyoruz üzerine ıspanağımızı koyup pişmesini bekliyoruz.
- O sırada beşamel sosu için yağımızı tencereye koyuyoruz eridikten sonra unumuzu koyup kavuruyoruz.
- Üzerine sütümüzü ekleyip topak kalmayacak şekilde karıştırıyoruz güvecimizi tereyağıyla yağladıktan sonra harcımızı beşamelimizi ve en üzerine kaşarımızı koyup fırına veriyoruz.
- Kaşar eridikten sonra fırından alıyoruz ve servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder