23 Nisan 2021 Cuma

Maşa Tatlısı Tarifi

 

Maşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) çay bardağı irmik
  • 1/2 (yarım) çay bardağı pudra şekeri
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 3 su bardağı un

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

    Maşa Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Karıştırma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı alınır. Üzerine iki adet yumurta. Sıvı yağ yoğurt alınır karıştırılır üzerine irmik pudra şekeri kabartma tozu vanilya eklenir ve tekrar karıştırılır.
  • Yavaş yavaş un ilave edilir (Un markasına göre değişebilir miktar) yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elde yuvarlanır. Bir masanın sap kısmı ortasına batırılır. Oluşan şeklin alt kısmına el ile şekil verilir ve hafif sivriltilir.
  • Yağlanmış tepsiye dizin ve 200 derece fırında alt üst ayarda kızarana kadar pişirilir.
  • Şerbet için üç su bardağı şeker bir derin tencereye alınır ve karamelize olmak üzere eritilmeye bırakılır.
  • Tencere elinizle hafif çalkalanarak eritilir üzerine 4 su bardağı sıcak şu ile edilir bu aşamada dikkat edin sıçrama olmasın üzerinize. Tencereniz derin olsun.
  • Şerbet altını kısıp şekerin erimesi beklenir. İl sıcağı çıkan tatlı üzerine hafif soğuttuğumuz şerbet gezdirilir ve üzeri kapatılır şerbet çekmesi beklenir. Bir gece bekletirseniz çok daha iyi sonuç alabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder