27 Nisan 2021 Salı

Güveçte Etli Sebze Tarifi

 

Güveçte Etli Sebze Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram dana kuşbaşı
  • 2 patates
  • 2 patlıcan
  • 3 domates
  • 4 sivri biber
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Kızartmak İçin

  • Sıvı yağ

    Güveçte Etli Sebze Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle etimizi bir tavaya alıp üzerine biraz su ekleyip orta ateşte pişmesini sağlıyoruz. Bu sırada patates, patlıcan ve biberi doğrayıp sırayla kızartıyoruz.
  • Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğruyoruz. Pişen etimizin üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
  • Biraz kızardıktan sonra üzerine karabiber, tuz, kimyon, pulbiber ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra biraz su ekleyip orta ateşte soteliyoruz etimizi.
  • Son olarak kızarttığımız sebzeleri bir kaba alıp üzerine sotelediğimiz eti ve domatesi ekliyoruz. İyice karıştırıp küçük sütlaç güveçlerine eşit bie şekilde paylaştırıyoruz.
  • Daha sonra tepsiye yerleştirip tepsinin altına hafif su koyup 200 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder