Güveçte Etli Sebze Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram dana kuşbaşı
- 2 patates
- 2 patlıcan
- 3 domates
- 4 sivri biber
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Pulbiber
- Kimyon
Kızartmak İçin
- Sıvı yağ
Güveçte Etli Sebze Tarifi Yapılışı
- Öncelikle etimizi bir tavaya alıp üzerine biraz su ekleyip orta ateşte pişmesini sağlıyoruz. Bu sırada patates, patlıcan ve biberi doğrayıp sırayla kızartıyoruz.
- Soğanları ve sarımsakları küçük küçük doğruyoruz. Pişen etimizin üzerine doğradığımız soğan ve sarımsağı ekliyoruz.
- Biraz kızardıktan sonra üzerine karabiber, tuz, kimyon, pulbiber ve salçayı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra biraz su ekleyip orta ateşte soteliyoruz etimizi.
- Son olarak kızarttığımız sebzeleri bir kaba alıp üzerine sotelediğimiz eti ve domatesi ekliyoruz. İyice karıştırıp küçük sütlaç güveçlerine eşit bie şekilde paylaştırıyoruz.
- Daha sonra tepsiye yerleştirip tepsinin altına hafif su koyup 200 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder