Haşhaşlı Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
Şekil Verdikten Sonra Üzerini Bulamak İçin
- Yaklaşık 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
- Çıkan tatlı adedine göre çiğ fındık
Şerbeti İçin
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı sıcak su
- 3-4 damla limon suyu
Haşhaşlı Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbetini hazırlayalım şerbeti soğuk dökmemiz gerekiyor, bir kapta 2 su bardağı sıcak su ile 2 su bardağı şekeri karıştırıp limon suyunu ekleyelim ve kenara soğumaya alalım.
- Bu sırada fırını 180 dereceye getirelim.
- Ayrı bir karıştırma kabında hamur malzemelerini ekleyip yoğuralım baştan hafif cıvık gibi gelebilir yoğurdukça irmiğin toparladığını göreceksiniz.
- Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım büyüklüğüne göre tatlı adedi değişecektir, yuvarladıktan sonra kenara döktüğümüz haşhaşa bulayalım.
- Bulaşıktan sonra tekrar yuvarlayalım böylelikle haşhaşlar daha çok yapışır tüm hamuru bu şekilde şekillendirdikten sonra üzerlerine çiğ fındıkları bastırarak koyalım.
- Isınan fırınımızda çok üzerini kızartmadan yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Pişen tatlımızı fırından alalım ve ilk sıcağı çıktığı gibi soğumuş şerbetimizi bir kepçe yardımıyla her birinin üzerine eşit olarak ilave ederek şerbeti bitirelim.
- Üzerini bir tepsi ile örttüğümüz tatlımız yaklaşık 40 dakika sonra sunulmaya hazır :) bekledikçe daha güzel olacağını unutmayalım afiye şifa olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder