23 Nisan 2021 Cuma

Haşhaşlı Hira Tatlısı Tarifi

 

Haşhaşlı Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş

Şekil Verdikten Sonra Üzerini Bulamak İçin

  • Yaklaşık 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • Çıkan tatlı adedine göre çiğ fındık

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 3-4 damla limon suyu

    Haşhaşlı Hira Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbetini hazırlayalım şerbeti soğuk dökmemiz gerekiyor, bir kapta 2 su bardağı sıcak su ile 2 su bardağı şekeri karıştırıp limon suyunu ekleyelim ve kenara soğumaya alalım.
  • Bu sırada fırını 180 dereceye getirelim.
  • Ayrı bir karıştırma kabında hamur malzemelerini ekleyip yoğuralım baştan hafif cıvık gibi gelebilir yoğurdukça irmiğin toparladığını göreceksiniz.
  • Ardından ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayalım büyüklüğüne göre tatlı adedi değişecektir, yuvarladıktan sonra kenara döktüğümüz haşhaşa bulayalım.
  • Bulaşıktan sonra tekrar yuvarlayalım böylelikle haşhaşlar daha çok yapışır tüm hamuru bu şekilde şekillendirdikten sonra üzerlerine çiğ fındıkları bastırarak koyalım.
  • Isınan fırınımızda çok üzerini kızartmadan yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Pişen tatlımızı fırından alalım ve ilk sıcağı çıktığı gibi soğumuş şerbetimizi bir kepçe yardımıyla her birinin üzerine eşit olarak ilave ederek şerbeti bitirelim.
  • Üzerini bir tepsi ile örttüğümüz tatlımız yaklaşık 40 dakika sonra sunulmaya hazır :) bekledikçe daha güzel olacağını unutmayalım afiye şifa olsun ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder