Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 4 adet patlıcan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için;
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köftesi için;
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Sosu için;
- Tereyağı
- Nane
- Pul biber
Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanlı kebabımız için; öncelikle patlıcanları şerit şeklinde soyarak, ince uzun dilimleyelim ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Patlıcanların üzerine zeytinyağı sürüp, tuz serpelim ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında, yaklaşık 30 dk pişirelim. Bu aşamada patlıcanların kızarması yeterli.
- Yoğurma kabına kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon alıp, malzemeler karışana kadar yoğuralım.
- Tezgaha serdiğimiz 1 adet yufkanın üzerine su ve zeytinyağı karışımından sürelim.
- Yufkanın bir kenarını katlayıp, katladığımız kısmın üzerine de sostan sürelim.
- Katladığımız bölüme gelecek şekilde patlıcanları yan yana dizelim.
- Kıymalı harcımızı, patlıcanların üzerine uzun bir şerit şeklinde yerleştirelim.
- Yufkanın kenarlarını az katlayarak, rulo şeklinde saralım.
- Hazırladığımız ruloyu, 3 parmak genişliğinde dilimler şeklinde keselim.
- Yağladığımız tepsiye dilimleri dik olacak şekilde yan yana yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 fırında, yaklaşık 40-45 dk pişirelim.
- Fırından aldığımız kebabımızı servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
- Tereyağında kızdırdığımız naneli, pul biberden dökelim afiyet olsun 🌹.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder