23 Nisan 2021 Cuma

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi

 

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 4 adet patlıcan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Sosu için;

  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kimyon

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

Sosu için;

  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

    Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanlı kebabımız için; öncelikle patlıcanları şerit şeklinde soyarak, ince uzun dilimleyelim ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Patlıcanların üzerine zeytinyağı sürüp, tuz serpelim ve önceden ısıttığımız 180 derece fırında, yaklaşık 30 dk pişirelim. Bu aşamada patlıcanların kızarması yeterli.
  • Yoğurma kabına kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiber, pul biber ve kimyon alıp, malzemeler karışana kadar yoğuralım.
  • Tezgaha serdiğimiz 1 adet yufkanın üzerine su ve zeytinyağı karışımından sürelim.
  • Yufkanın bir kenarını katlayıp, katladığımız kısmın üzerine de sostan sürelim.
  • Katladığımız bölüme gelecek şekilde patlıcanları yan yana dizelim.
  • Kıymalı harcımızı, patlıcanların üzerine uzun bir şerit şeklinde yerleştirelim.
  • Yufkanın kenarlarını az katlayarak, rulo şeklinde saralım.
  • Hazırladığımız ruloyu, 3 parmak genişliğinde dilimler şeklinde keselim.
  • Yağladığımız tepsiye dilimleri dik olacak şekilde yan yana yerleştirelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 fırında, yaklaşık 40-45 dk pişirelim.
  • Fırından aldığımız kebabımızı servis tabağına alıp, üzerine sarımsaklı yoğurt dökelim.
  • Tereyağında kızdırdığımız naneli, pul biberden dökelim afiyet olsun 🌹.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder