Nefis Foccacia (Domates Kurulu, Sarımsaklı Muhteşem Bir Ekmek) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı su ılık su
- 3 buçuk su bardağı un + 2 çorba kaşığı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı bal
- Hamuru toparlamak için hakiki zeytin yağı
- Taze veya kurumuş biberiye
- Yarım su bardağı zeytin
- 6-7 adet çeri domates
- Yarım kase mozarella kullandım (kaşar peynir de kullanilabilir)
- İri deniz tuzu
- Yarım soğan
- Bir kaç dal fesleğen
- 1 tane sarımsak
Nefis Foccacia (Domates Kurulu, Sarımsaklı Muhteşem Bir Ekmek) Tarifi Yapılışı
- İlk önce suyu ve mayayı alıp karıştıralım sırasıyla malzemeleri alıp hamurumuzu yoğuralım. Ele yapışan bir hamur olmalı zeytin yağı yardımı ile hamuru toparlayıp mayalanmaya bırakalım 1-2 saat kadar.
- Mayalanan hamuru tezgaha alıp dıştan içe katlayın katılaşana kadar devam edin. Tezgahta tekrar mayalanmaya bırakın 30 dakika.
- Mayalanan hamura aynı işlemi tekrar yapalım bu ara da hamur ele yapışmaması için elinizi zeytinyağıyla yağlayın ara da. Dıştan içe katlama yöntemi yaptıktan sonra (bu yöntem önemli ekmeğinizin göz göz olmasını sağlayacaktır) tepsimize alıp 30 dakika da tepsi mayası yapıyoruz (yağlı kağıt koymayı ihmal etmeyin).
- Sonra hamurun üzerine bir miktar yağ alıp parmak uçlarınızla hamura şekil verin (parmaklarınızın uçlarını hamura batırıp çıkartın. Eşit bir şekilde yapın bu işlemi) verdikten sonra fesleğen ve sarımsağı ve bir kaşık zeytinyağı ile sarımsak döveceğin de ezin ve hamurun üzerine sürün.
- İlk önce rendelenmiş peyniri koyup daha sonra malzemeleri sırasıyla dizin.
- Önce domatesleri, zeytinleri, soğanları halka halka doğrayıp üzerine hafif bastırarak koyun en son biberiye ve çok az iri deniz tuzu serpiştirin.
- Fırında 200 derece de yarım saat pişirin, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder