Havuç Tarator Enfes Tarifi İçin Malzemeler
- 4 büyük havuç
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı kaynar su
- Dereotu
- Ceviz
Havuç Tarator Enfes Tarifi Yapılışı
- Zeytinyağını tavaya alıyoruz, üzerine sarımsak ezmesini koyuyoruz.
- Yağ kızıp sarımsakların kokusu çıkınca havuç rendelerini ekliyoruz.
- 2 dakika kavurup, üzerine yarım çay bardağı kaynar su ekliyoruz.
- Çabuk yumuşaması için kapağını kapatıyoruz orta ateşte 2 dakika yeterli.
- Sonrasında kapağı açıp altını harlıyoruz ki suyunu çeksin. Tuzunu da ekliyoruz.
- Yeterince kavrulduğunda altını kapatıp servis tabağına alıyoruz.
- Üzerine süzme yoğurt koyuyoruz ve karıştırıyoruz dereotu ve cevizle servis ediyoruz.(cevizi yarım su bardağı iri çekilmiş olarak da koyabilirsiniz. ).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder