3 Nisan 2021 Cumartesi

Havuç Tarator Enfes Tarifi

 

Havuç Tarator Enfes Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 büyük havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı kaynar su
  • Dereotu
  • Ceviz 

    Havuç Tarator Enfes Tarifi Yapılışı

  • Zeytinyağını tavaya alıyoruz, üzerine sarımsak ezmesini koyuyoruz.
  • Yağ kızıp sarımsakların kokusu çıkınca havuç rendelerini ekliyoruz.
  • 2 dakika kavurup, üzerine yarım çay bardağı kaynar su ekliyoruz.
  • Çabuk yumuşaması için kapağını kapatıyoruz orta ateşte 2 dakika yeterli.
  • Sonrasında kapağı açıp altını harlıyoruz ki suyunu çeksin. Tuzunu da ekliyoruz.
  • Yeterince kavrulduğunda altını kapatıp servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine süzme yoğurt koyuyoruz ve karıştırıyoruz dereotu ve cevizle servis ediyoruz.(cevizi yarım su bardağı iri çekilmiş olarak da koyabilirsiniz. ).
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder