3 Nisan 2021 Cumartesi

Keşkül-ü Fukara (Keşkül) Tarifi

 

Keşkül-ü Fukara (Keşkül) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 su bardağı süt (bir bardağı ayrılacak )
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz badem
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için;

  • Antep fıstığı tozu
  • Çilek 

    Keşkül-ü Fukara (Keşkül) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tencereye ilk olarak sütümüzü alalım.
  • 1 çay bardağını kenara ayıralım.
  • Üzerine şeker, yumurta sarısı ve toz bademi ekleyerek karıştıralım.
  • Yumurtamız güzelce dağıldıktan sonra sonra ocağımızın altını açalım.
  • Sütü sık sık karıştırarak 10 dakika kadar kaynatalım.
  • Derin bir kaseye nişasta, pirinç unu ve vanilyalı alalım.
  • Üzerine ayırdığımız sütü ekleyip, çırpalım.
  • Hazırladığımız nişastalı karışımı yavaş yavaş süte ilave edelim ve ara vermeden karıştıralım.
  • Tatlımız yavaş yavaş koyulaşırken, ocağın altını kısalım, yavaş yavaş 3-4 dakika kadar daha kaynatalım.
  • Altını kapattığımız tatlımızı sıcağı ile servis kaselerimize alıp, soğumaya bırakalım.
  • Bu şekilde hazırladığımız keşkülmüzün kıvamı tam olacaktır.
  • Soğuduğunda dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
  • Ben çilek ve antep fıstığı tozu kullandım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder