Keşkül-ü Fukara (Keşkül) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı süt (bir bardağı ayrılacak )
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz badem
- 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
- 1 yemek kaşığı pirinç unu
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Antep fıstığı tozu
- Çilek
Keşkül-ü Fukara (Keşkül) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tencereye ilk olarak sütümüzü alalım.
- 1 çay bardağını kenara ayıralım.
- Üzerine şeker, yumurta sarısı ve toz bademi ekleyerek karıştıralım.
- Yumurtamız güzelce dağıldıktan sonra sonra ocağımızın altını açalım.
- Sütü sık sık karıştırarak 10 dakika kadar kaynatalım.
- Derin bir kaseye nişasta, pirinç unu ve vanilyalı alalım.
- Üzerine ayırdığımız sütü ekleyip, çırpalım.
- Hazırladığımız nişastalı karışımı yavaş yavaş süte ilave edelim ve ara vermeden karıştıralım.
- Tatlımız yavaş yavaş koyulaşırken, ocağın altını kısalım, yavaş yavaş 3-4 dakika kadar daha kaynatalım.
- Altını kapattığımız tatlımızı sıcağı ile servis kaselerimize alıp, soğumaya bırakalım.
- Bu şekilde hazırladığımız keşkülmüzün kıvamı tam olacaktır.
- Soğuduğunda dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Ben çilek ve antep fıstığı tozu kullandım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder