Havuçlu Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı normalyoğurt
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Tuz
- 1 adet ceviz
- Kekik
- Pulbiber
Havuçlu Tarator Tarifi Yapılışı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ geniş bir tavaya alınır.
- Küçükçe doğradığımız iki diş sarımsak tavaya eklenerek kokusu dışarıya çıkana kadar kavrulur.
- Tavanın içerisine rendelenen havuçlar ilave edilir.
- Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Farklı bir kasede suyu süzülmüş yoğurt ile tuz eklenerek karıştırılır.
- Soğuyan havuçlar yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
- Taratomuzun üzerine kekik, pul biberimizi serperek ortasına cevizimizi koyduktan sonra servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder