22 Nisan 2021 Perşembe

Havuçlu Tarator Tarifi

 

Havuçlu Tarator Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı normalyoğurt
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz
  • 1 adet ceviz
  • Kekik
  • Pulbiber  

    Havuçlu Tarator Tarifi Yapılışı

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ geniş bir tavaya alınır.
  • Küçükçe doğradığımız iki diş sarımsak tavaya eklenerek kokusu dışarıya çıkana kadar kavrulur.
  • Tavanın içerisine rendelenen havuçlar ilave edilir.
  • Havuçlar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika kavrularak ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Farklı bir kasede suyu süzülmüş yoğurt ile tuz eklenerek karıştırılır.
  • Soğuyan havuçlar yoğurda ilave edilerek karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  • Taratomuzun üzerine kekik, pul biberimizi serperek ortasına cevizimizi koyduktan sonra servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder