22 Nisan 2021 Perşembe

Künefe Tarifi

 

Künefe Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram tel kadayıf
  • 200 gram tuzsuz künefe peyniri
  • 50 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 parça limon

    Künefe Tarifi Yapılışı

  • Kadayıflarımızı tel tel olacak şekilde ayırıyoruz ve ardından 1 cm olacak şekilde bıçak yardımıyla kesiyoruz.
  • Oda sıcaklığındaki tereyağımıza 1 tatlı kaşığı pekmezi ilave edip homojen olacak şekilde karıştıralım ve tepsimizi bu karışım ile yağlayalım.
  • Daha sonra kadayıfımızın yarısını tepsimize boşluk kalmayacak şekilde serpiştirelim ve iyice bastıralım ki peynirlerimiz pişme esnasında boşluklardan sızma yapmasın.
  • Peynirlerimizi 1 cm kenarlarına boşluk olacak şekilde serpiştirin ve üzerine kalan kadayıfımızı ilave edip aynı şekilde sıkıca bastıralım ve kısık ateşte 10 dakika kontrollü şekilde pişirelim.
  • Pişen tarafı tabak yardımıyla alt üst edip tepsiyi yağlayalım ve diğer tarafı pişirelim.
  • Bu esnada şerbetimizi kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra kapatalım ki ilk sıcaklığı çıkmış olsun.
  • Pişen künefemize 2 dakika sonra şerbetimizi dökelim ve istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder