Künefe Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tel kadayıf
- 200 gram tuzsuz künefe peyniri
- 50 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
Şerbeti için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1, 5 su bardağı su
- 1 parça limon
Künefe Tarifi Yapılışı
- Kadayıflarımızı tel tel olacak şekilde ayırıyoruz ve ardından 1 cm olacak şekilde bıçak yardımıyla kesiyoruz.
- Oda sıcaklığındaki tereyağımıza 1 tatlı kaşığı pekmezi ilave edip homojen olacak şekilde karıştıralım ve tepsimizi bu karışım ile yağlayalım.
- Daha sonra kadayıfımızın yarısını tepsimize boşluk kalmayacak şekilde serpiştirelim ve iyice bastıralım ki peynirlerimiz pişme esnasında boşluklardan sızma yapmasın.
- Peynirlerimizi 1 cm kenarlarına boşluk olacak şekilde serpiştirin ve üzerine kalan kadayıfımızı ilave edip aynı şekilde sıkıca bastıralım ve kısık ateşte 10 dakika kontrollü şekilde pişirelim.
- Pişen tarafı tabak yardımıyla alt üst edip tepsiyi yağlayalım ve diğer tarafı pişirelim.
- Bu esnada şerbetimizi kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra kapatalım ki ilk sıcaklığı çıkmış olsun.
- Pişen künefemize 2 dakika sonra şerbetimizi dökelim ve istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙂.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder