Meşhur Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 kahve fincanı süt
- 1 kahve fincanı su
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Bir çimdik tuz
- Aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilin
Aralarına ;
- 200 gram tereyağı (Margarin)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- Fındık, antep fıstığı, ceviz (Tercihe göre )
Açmak için;
- Nişasta
Meşhur Soğuk Baklava Tarifi Yapılışı
- İlk önce şerbeti için şu ve şekeri ocağa alıp kaynatıyoruz.
- 5 dakika daha kaynadıktan sonra ocağı kapatıp sütümüzü ilave ediyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için bütün malzememizi yoğurma kabına alıp yoğuruyoruz.
- Hamuru 14 beze yapıp 1 saat bezeleri buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Yağımızı eritiyoruz.
- Bezeleri tek tek nişastayla açıp 7 tane alta açıp aralarını yağlayarak tepsiye koyuyoruz yedinciyi açıp koyduğumuzda arasına cevizi koyuyoruz cevizin biraz iri kalması gerekiyor ağıza gelmeli yerken.
- Daha sonra diğer yedi tane bezeyi açıp sırayla yağlayarak üst üste koyuyoruz.
- En son bütün yağı üzerine gezdirip baklavayı dilimliyoruz.
- 170º önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Baklavada soğuk şerbette soğuk olacak şekilde şerbeti döküyoruz.
- Üzerine kakao ile biraz pudra şekerini karıştırıp baklavanın üzerine eliyoruz. Dolapta 1 gün dinlendirip afiyetle tüketebilirsin. Afiyet olsünn 😊🌼.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder