2 Nisan 2021 Cuma

Hayran Olacağınız Güzellikte İçli Kete Tarifi

 

Hayran Olacağınız Güzellikte İçli Kete Tarifim İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılıtılmış süt
  • 1 su bardağı ılıtılmış sıvı yağ
  • 3 adet ılık yumurta akı (Sarıları üzerine sürülecek)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 4 paket instant maya (7 gramlık olan mini paketlerden) çok gelmiyor merak etmeyin.
  • 9-10 su bardağı arası un kullandım

Su bardağım 220 ml

Katlara sürmek için

  • 300 gram tereyağ
  • 2 tepeleme yemek kaşığı tahin

İçi için;

  • 60 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz 

    Hayran Olacağınız Güzellikte İçli Kete Tarifim Yapılışı

  • Yumuşacık, çok azda ele yapışan kıvamda bir hamur yoğurup 1 saat mayalandırıyoruz.
  • Bizde bu sürede kete içi için; tereyağı tavada eritip sıvıyağ ekliyor, üzerine unu katıp biraz kavuruyor sonra tuzunu ekleyip eze karıştıra unun kokusu çıkıp rengi biraz koyulaşana dek kavurup soğumaya bırakıyoruz.
  • Mayalanan hamurdan 7 adet beze yapıyor, altını unlayıp, açabildiğimiz kadar büyükçe açıp (40-50 cm arası yeterli) hamurumuz merdane ile bile kolayca herkesin açabileceği kolaylıkta.
  • Üzerine erimiş tereyağlı tahinden bolca sürüyoruz.
  • Tüm bezeleri büyükçe açıp açıp üstlerine tahinli yağdan sürüp üst üste 7 kat biriktiriyoruz.
  • Daha sonra hamurun bir ucunu ortaya doğru tutarak katlayıp diğer ucunu da onun üzerine katlayıp rulo yapıyoruz.
  • Hamuru streç filmle sarıp kapatıp 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.
  • Sonra 14 eşit parçaya dilimleyerek kesiyoruz (28 adet ketemiz olacak).
  • Her bir parçayı içi görünen katlı kısmından elimizle tezgahta basarak yassılaştırıp oklavayla açıldığı kadar boyuna enine biraz büyütüyoruz.
  • Uzamış hamuru tam ortadan bıçakla ikiye kesip ortalarına kavrulmuş undan koyuyor ve zarf şeklinde katlayıp elimizle üzerine basarak şekil verip tepsiye aralıkla diziyoruz.
  • Yumurta sarısı sürüp 15 dk tepsi mayası verdiriyoruz. 230° ısıtılmış fansız fırında orta rafta 10 dk pişirip sonra bir alt rafta 5-6 dk daha iyice kızarana dek bekletip çıkarıyoruz. Afiyet bal şeker olsun soğuyunca buzluğa kaldırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder