26 Nisan 2021 Pazartesi

Hazır Almaya Son Evde İskenderun Döneri Tarifi

 

Hazır Almaya Son Evde İskenderun Döneri Tarifi İçin Malzemeler

Lavaş; ( hazır kullanabilirsiniz. )

  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Alabildiğince un

Lavaşın sosu;

  • Kırmızı toz biber
  • Sıvı yağ

Tavuk dönerin marine sosu;

  • 2 parça tavuk göğüs
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Tavuk döner sosu;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Garnitürler;

Maydanoz, domates, marul, kornişon turşu, patates kızartması, sarımsaklı mayonez

Hazır Almaya Son Evde İskenderun Döneri Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tavukları buzlukta 2 saat bekletiyoruz.
  • Karıştırma kabına su ve tuzu ekleyip unu azar azar ekleyerek ekmek hamurunu hazırlıyoruz, hamuru 30 dakika dinlendirip bezelere ayırıp açarak tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Pişen ekmeklerimizi sofra bezinde bekletiyoruz ki kurumasın!!!.
  • Buzluktan çıkardığımız tavukları incecik şerit halinde kesip marinasyon için sos malzemelerini karıştırıp ince kestiğimiz tavuğun her yerine güzelce yediriyoruz.
  • Tereyağını eritip domates salçası ile biraz kavurup sıcak suyu ekliyoruz ve kaynayınca domates sosumuz da hazır oluyor.
  • Tavukları tavaya alıp arkalı önlü her bir yüzünü kızarana kadar pişiriyoruz kızarınca 2 kaşık döner sostan ekleyip tavadaki sosu döner çekene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
  • Ekmeklerimizi sıvı yağ ve kırmızı toz biber ile güzelce yağlıyoruz ve tavada her 1 yüzünü 30 saniye pişiriyoruz pişiriyoruz.
  • Son olarak ekmeklerimizin içine pişen tavuğumuzu garnitürlerden dilediğimiz kadarını ve döner sosumuzu ekleyip sarıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder