Hazır Almaya Son Evde İskenderun Döneri Tarifi İçin Malzemeler
Lavaş; ( hazır kullanabilirsiniz. )
- 2 su bardağı ılık su
- 2 çay kaşığı tuz
- Alabildiğince un
Lavaşın sosu;
- Kırmızı toz biber
- Sıvı yağ
Tavuk dönerin marine sosu;
- 2 parça tavuk göğüs
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk döner sosu;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
Garnitürler;
Maydanoz, domates, marul, kornişon turşu, patates kızartması, sarımsaklı mayonezHazır Almaya Son Evde İskenderun Döneri Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tavukları buzlukta 2 saat bekletiyoruz.
- Karıştırma kabına su ve tuzu ekleyip unu azar azar ekleyerek ekmek hamurunu hazırlıyoruz, hamuru 30 dakika dinlendirip bezelere ayırıp açarak tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
- Pişen ekmeklerimizi sofra bezinde bekletiyoruz ki kurumasın!!!.
- Buzluktan çıkardığımız tavukları incecik şerit halinde kesip marinasyon için sos malzemelerini karıştırıp ince kestiğimiz tavuğun her yerine güzelce yediriyoruz.
- Tereyağını eritip domates salçası ile biraz kavurup sıcak suyu ekliyoruz ve kaynayınca domates sosumuz da hazır oluyor.
- Tavukları tavaya alıp arkalı önlü her bir yüzünü kızarana kadar pişiriyoruz kızarınca 2 kaşık döner sostan ekleyip tavadaki sosu döner çekene kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Ekmeklerimizi sıvı yağ ve kırmızı toz biber ile güzelce yağlıyoruz ve tavada her 1 yüzünü 30 saniye pişiriyoruz pişiriyoruz.
- Son olarak ekmeklerimizin içine pişen tavuğumuzu garnitürlerden dilediğimiz kadarını ve döner sosumuzu ekleyip sarıyoruz ve sıcak sıcak servis ediyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder