23 Nisan 2021 Cuma

Yumuşacık Açma Tarifi

 

Yumuşacık Açma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
  • 7-7.5 su bardağı un

    Yumuşacık Açma Tarifi Yapılışı

  • Mayamızı kabımıza alalım süt ve suyu ilave ederek mayayı eritelim.
  • Eriyen mayaya şekeri de ilave edip biraz bekleyebiliriz. (şekerle maya daha hızlı tepkimeye girsin diye).
  • Sıvı yağ, yumurta akını ilave edip kontrollü bir şekilde unumuzu ekleyelim.
  • Tuzu biraz un ile karıştırdıktan sonra eklerseniz maya daha iyi tutar.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz.
  • Hamuru kapatıp en az yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  • Mayalanan hamurumuzu bezelere ayırıp, elimizde uzun uzun şerit haline getirelim ve iki şeriti birbirine dolayıp uçlarını yapıştıralım.
  • Hepsi bitince üzerine yumurta sarısı sürelim ve birazda tepside mayalanmaya bırakalım.
  • Tepside ne kadar çok beklerse o kadar çok yumuşak poğaçamız olur 🤭.
  • 190°c önceden ısıtılmış fırına verelim. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder