Ispanaklı Ekşili Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için:
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 tatlı kaşığı un (tepeleme)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber
Sebzesi için;
- 300 gram kadar ıspanak (1 bağdan biraz az)
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek domates sosu ya da 1 domates
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, pul biber, karabiber
- 5-6 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı önceden haşlanmış nohut
Serviste kullanmak için:
- 1 limon
Ispanaklı Ekşili Sulu Köfte Tarifi Yapılışı
- Ispanak ayıklanır, yıkanır; ince ve küçük doğranır.
- Geniş bir kaba aldığımız bulgur sıcak suda ıslatılır, karıştırılır ve birkaç dakika beklenir.
- Daha sonra üzerine köftenin diğer malzemeleri eklenir, yoğrulur ve el ara ara suya batırılarak yuvarlaklar yapılır.
- Ispanak ve köfteler, önceden haşlanmış nohut hazır olduktan sonra tencereye alınan sıvı yağ̆da yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar kavrulur.
- Domates sosu eklenir, yoksa 1 domatesin kabuğu soyulur ve rendelenir.
- Sonra domates ve biber salçası, tuz, pul biber, karabiber ilave edilir; karıştırılır.
- Doğranan ıspanak da eklendikten sonra yemeğin suyu ilave edilir, 15-20 dakika pişmeye bırakılır.
- Daha sonra yemeğe köfteler ve nohut eklenir, 15 dakika daha pişirilir.
- Yemeğin suyu gerekirse arttırılabilir ama tam çorba da değil sulu yemek türünde olduğu için fazla suya gerek görülmeyebilir. (baharat çok yakışıyor, karabiber ve pul biberi fazla kullanmak isteğe bağlı. )
- Yemek biraz dinlendikten sonra limon suyuyla servis edilir.
- Afı̇yet olsun :).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder