25 Nisan 2021 Pazar

Ispanaklı Ekşili Sulu Köfte Tarifi

 

Ispanaklı Ekşili Sulu Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 tatlı kaşığı un (tepeleme)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber

Sebzesi için;

  • 300 gram kadar ıspanak (1 bağdan biraz az)
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek domates sosu ya da 1 domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ̆
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, pul biber, karabiber
  • 5-6 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı önceden haşlanmış nohut

Serviste kullanmak için:

  • 1 limon

    Ispanaklı Ekşili Sulu Köfte Tarifi Yapılışı

  • Ispanak ayıklanır, yıkanır; ince ve küçük doğranır.
  • Geniş bir kaba aldığımız bulgur sıcak suda ıslatılır, karıştırılır ve birkaç dakika beklenir.
  • Daha sonra üzerine köftenin diğer malzemeleri eklenir, yoğrulur ve el ara ara suya batırılarak yuvarlaklar yapılır.
  • Ispanak ve köfteler, önceden haşlanmış nohut hazır olduktan sonra tencereye alınan sıvı yağ̆da yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar kavrulur.
  • Domates sosu eklenir, yoksa 1 domatesin kabuğu soyulur ve rendelenir.
  • Sonra domates ve biber salçası, tuz, pul biber, karabiber ilave edilir; karıştırılır.
  • Doğranan ıspanak da eklendikten sonra yemeğin suyu ilave edilir, 15-20 dakika pişmeye bırakılır.
  • Daha sonra yemeğe köfteler ve nohut eklenir, 15 dakika daha pişirilir.
  • Yemeğin suyu gerekirse arttırılabilir ama tam çorba da değil sulu yemek türünde olduğu için fazla suya gerek görülmeyebilir. (baharat çok yakışıyor, karabiber ve pul biberi fazla kullanmak isteğe bağlı. )
  • Yemek biraz dinlendikten sonra limon suyuyla servis edilir.
  • Afı̇yet olsun :).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder