Kayseri Yağlaması (Muhteşem Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler
Lavaşı için(şebit);
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı un
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salçası (Biber domates karışık)
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet büyük boy domates (Rendelenmiş)
- Yarım su bardağı su
- Tuz, karabiber
Üzerine;
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- Maydanoz
Kayseri Yağlaması (Muhteşem Lezzette) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle lavaşı için hamurumuzu hazırlıyoruz. Yoğurma kabına ılık suyu ve sütü, mayayı, toz şekeri, tuzu ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz.
- Ardından yavaş yavaş un ilavesi yaparak hamuru toparlıyoruz. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bu sırada iç harcını hazırlıyoruz. Derin bir tavaya kıymayı alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Ardından yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri alıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Salçayı da ekleyip kokusu çıkınca rendelenmiş domatesleri ilave ediyoruz. Bu şekilde biraz pişirdikten sonra azar azar su ilavesi yaparak baharatlarını ilave ediyoruz.
- 5 dakika kadar pişirip altını kapatıyoruz.
- Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 12 bezeye ayırıyoruz. Bezelerin üzerini kapatıp 15 dakika da bu şekilde bekletiyoruz.
- Dinlenen bezeleri teker teker çok hafif unlayarak servis tabağı boyutunda çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
- Açtığımız bezeleri yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
- Servis aşamasında ise bir lavaş iki üç yemek kaşığı iç harcından koyup yayıyoruz. Her katı bu şekilde yapıp bitiriyoruz.
- En son üzerine sarımsaklı yoğurt ve maydanoz serpip servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder