21 Nisan 2021 Çarşamba

Kayseri Yağlaması (Muhteşem Lezzette) Tarifi

 

Kayseri Yağlaması (Muhteşem Lezzette) Tarifi İçin Malzemeler

Lavaşı için(şebit);

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 türk kahvesi fincanı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salçası (Biber domates karışık)
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet büyük boy domates (Rendelenmiş)
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz, karabiber

Üzerine;

  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • Maydanoz

    Kayseri Yağlaması (Muhteşem Lezzette) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle lavaşı için hamurumuzu hazırlıyoruz. Yoğurma kabına ılık suyu ve sütü, mayayı, toz şekeri, tuzu ve sıvı yağı koyup karıştırıyoruz.
  • Ardından yavaş yavaş un ilavesi yaparak hamuru toparlıyoruz. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
  • Bu sırada iç harcını hazırlıyoruz. Derin bir tavaya kıymayı alıp kavurmaya başlıyoruz.
  • Ardından yemeklik doğranmış soğanları ve biberleri alıp kavurmaya devam ediyoruz.
  • Salçayı da ekleyip kokusu çıkınca rendelenmiş domatesleri ilave ediyoruz. Bu şekilde biraz pişirdikten sonra azar azar su ilavesi yaparak baharatlarını ilave ediyoruz.
  • 5 dakika kadar pişirip altını kapatıyoruz.
  • Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 12 bezeye ayırıyoruz. Bezelerin üzerini kapatıp 15 dakika da bu şekilde bekletiyoruz.
  • Dinlenen bezeleri teker teker çok hafif unlayarak servis tabağı boyutunda çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
  • Açtığımız bezeleri yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Servis aşamasında ise bir lavaş iki üç yemek kaşığı iç harcından koyup yayıyoruz. Her katı bu şekilde yapıp bitiriyoruz.
  • En son üzerine sarımsaklı yoğurt ve maydanoz serpip servis ediyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder