5 Nisan 2021 Pazartesi

Jöleli Muhallebi (Renkli Bardak Tatlısı) Tarifi

 

Jöleli Muhallebi (Renkli Bardak Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

Jölesi için :

  • 2 paket dr. oetker pasta jölesi
  • 1 litre su

Muhallebi için:

  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 litre süt

    Jöleli Muhallebi (Renkli Bardak Tatlısı) Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kullanacağımız bardakları yatay duracak şekilde bir yere hazırlıyoruz.
  • Arkasında yazan tarife göre bitkisel jölemizi hazırlayıp bardağın yarısına kadar dolduruyoruz (bir buçuk saat bu şekilde soğuk yerde bekletiyoruz).
  • Muhallebisi için bir tencereye tüm malzemeleri koyup devamlı karıştırıyoruz.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha pişiriyoruz.
  • Ilıyana kadar bir kenarda arada karıştırarak bekletelim.
  • İyice ılıdığında jölenin üzerine dökelim.
  • Üzeri arzu edilen şekilde süslenir. Not: kullandığım jöle nin tek paketi 500 ml kaynar su ile hazırlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder