Jöleli Muhallebi (Renkli Bardak Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
Jölesi için :
- 2 paket dr. oetker pasta jölesi
- 1 litre su
Muhallebi için:
- 7 yemek kaşığı irmik
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
Jöleli Muhallebi (Renkli Bardak Tatlısı) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kullanacağımız bardakları yatay duracak şekilde bir yere hazırlıyoruz.
- Arkasında yazan tarife göre bitkisel jölemizi hazırlayıp bardağın yarısına kadar dolduruyoruz (bir buçuk saat bu şekilde soğuk yerde bekletiyoruz).
- Muhallebisi için bir tencereye tüm malzemeleri koyup devamlı karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dk daha pişiriyoruz.
- Ilıyana kadar bir kenarda arada karıştırarak bekletelim.
- İyice ılıdığında jölenin üzerine dökelim.
- Üzeri arzu edilen şekilde süslenir. Not: kullandığım jöle nin tek paketi 500 ml kaynar su ile hazırlanıyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder