Kaşarlı Çubuk Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tatlı kaşığı instant toz maya
- 1 kabartma tozu
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 9-10 dal maydanoz
- 1 yumurta
- Ilık su
- 1 buçuk tatlı kaşığı tuz
Kaşarlı Çubuk Pişi Tarifi Yapılışı
- Maya kabartma tozu ve yoğurt bir kaba alınır karıştırılır.
- Un, tuz ,yumurta eklenir yoğurulmaya başlanır. Yavaş yavaş ılık su eklenir ve hamur yoğurulur.
- Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilir.
- Daha sonra kaşar ve ince kıyılmış maydanozda eklenir ve yoğurulur.
- Hamuru bekletmemize gerek yok ama isterseniz bi 15 dakika bekletin yine de ben öyle yaptım.
- Hamurdan parçalar alıp merdane yardımıyla açıyoruz.
- Çok ince açmayın kuru olur çokta kalın olmasın. Fotoğraftaki gibi ister normal bıçakla isterseniz de benim gibi tırtıklı bıçakla kesin.
- Güzelce kızmış daha sonra altı birazcık kısılmış yağa ekleyeceğiz (dışı hemen pişip içi çiğ kalmasın diye) benim ocağı 1-9 ayarı bar ben 7. Ayarda pişirdim.
- İki taraflı güzelce kızarınca servis edebilirsiniz ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder