5 Nisan 2021 Pazartesi

Kaşarlı Çubuk Pişi Tarifi

 

Kaşarlı Çubuk Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı instant toz maya
  • 1 kabartma tozu
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 9-10 dal maydanoz
  • 1 yumurta
  • Ilık su
  • 1 buçuk tatlı kaşığı tuz

    Kaşarlı Çubuk Pişi Tarifi Yapılışı

  • Maya kabartma tozu ve yoğurt bir kaba alınır karıştırılır.
  • Un, tuz ,yumurta eklenir yoğurulmaya başlanır. Yavaş yavaş ılık su eklenir ve hamur yoğurulur.
  • Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilir.
  • Daha sonra kaşar ve ince kıyılmış maydanozda eklenir ve yoğurulur.
  • Hamuru bekletmemize gerek yok ama isterseniz bi 15 dakika bekletin yine de ben öyle yaptım.
  • Hamurdan parçalar alıp merdane yardımıyla açıyoruz.
  • Çok ince açmayın kuru olur çokta kalın olmasın. Fotoğraftaki gibi ister normal bıçakla isterseniz  de benim gibi tırtıklı bıçakla kesin.
  • Güzelce kızmış daha sonra altı birazcık kısılmış yağa ekleyeceğiz (dışı hemen pişip içi çiğ kalmasın diye) benim ocağı 1-9 ayarı bar ben 7. Ayarda pişirdim.
  • İki taraflı güzelce kızarınca servis edebilirsiniz ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder