Kabak Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 8 adet orta boy kabak
İç harcı için;
- Yarım kilo kıyma
- 5 diş sarımsak
- 4 adet çarliston biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Sosu için;
- 1 buçuk yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı tuz
Kabak Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Kabakları yıkayıp dış kabuğunu soyup ortasını oyuyoruz ve kızgın yağda hafif kızartıyoruz.
- Biberi minik minik doğruyoruz ve tavada hafif kavuruyoruz, üzerine kıymayı ekleyip karıştırıyoruz ve tuz, karabiber pul biber ve minik doğranmış sarımsağı ekleyip 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- Kabağın oyulan iç kısmına iki yemek kaşığı kadar iç harçtan koyup fırın tepsisine yerleştiriyoruz kabaklar bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
- Derin kasede salça tuz ve suyu ekleyip bir güzel karıştırıyoruz ve kabağın üzerine gezdiriyoruz.
- Domatesleri ince dilimler yapıp kabakların üzerini kapatıyoruz bir çarliston biberi önce ikiye daha sonra dörde bölüyoruz, kabağın üzerine biber dilimi de koyun.
- Önceden ısıtılmış 160 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz ve istenilen şekilde servis ediyoruz afiyet olsun ♥️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder