18 Nisan 2021 Pazar

Kabak Karnıyarık Tarifi

 

Kabak Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet orta boy kabak

İç harcı için;

  • Yarım kilo kıyma
  • 5 diş sarımsak
  • 4 adet çarliston biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Sosu için;

  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

    Kabak Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  • Kabakları yıkayıp dış kabuğunu soyup ortasını oyuyoruz ve kızgın yağda hafif kızartıyoruz.
  • Biberi minik minik doğruyoruz ve tavada hafif kavuruyoruz, üzerine kıymayı ekleyip karıştırıyoruz ve tuz, karabiber pul biber ve minik doğranmış sarımsağı ekleyip 2 dakika kadar karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz.
  • Kabağın oyulan iç kısmına iki yemek kaşığı kadar iç harçtan koyup fırın tepsisine yerleştiriyoruz kabaklar bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Derin kasede salça tuz ve suyu ekleyip bir güzel karıştırıyoruz ve kabağın üzerine gezdiriyoruz.
  • Domatesleri ince dilimler yapıp kabakların üzerini kapatıyoruz bir çarliston biberi önce ikiye daha sonra dörde bölüyoruz,  kabağın üzerine biber dilimi de koyun.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişiriyoruz ve istenilen şekilde servis ediyoruz afiyet olsun ♥️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder