Soğuk Baklava - Sahiden Soğuk Mu Baklava? Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka (40 kat yufka olması yeterli)
- 175 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram iri kıyılmış ceviz
Şerbeti için;
- 1 litre süt
- 4 su bardağı şeker
Üzeri için;
- Kakao
- 40 gram ince rendelenmiş çikolata
- Antep fıstığı tozu (üzerini süslemek için)
Soğuk Baklava - Sahiden Soğuk Mu Baklava? Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbet için tencere malzemeleri alıp güzelce kaynatalım, kaynamaya başladıktan sonra 15 dk ocağı kısalım daha sonra kapatıp soğumaya alalım.
- Tavaya tereyağını alıp eritelim eriyen tereyağına sıvı yağı da ekleyip kenara alalım.
- Daha sonra yapacağınız tepsi ölçüsünde yufkaları ayarlayıp keselim.
- Tepsinin en altına erittiğimiz yağlı karışımdan fırça yardımıyla sürelim.
- 2 adet baklavalık yufkayı yerleştirip fırçayla yufkaları yağlayalım bu işlemi tam 15 kez (30 kat altı olacak) tekrarlayalım. (aralara kalan parça yufkaları yapmayı unutmayın ben ikinci katları o şekilde yaptım)30 yufkayı tamamladıktan sonra arasına cevizlerimizi serpelim.
- Daha sonra 5 kez 2 yufkada bir yaplama yaptıktan sonra en üst katını yerleştirelim. (en üst katı henüz yağlamıyoruz ).
- İstediğinz ölçüde baklavaları şekillendirelim.
- Daha sonra kalan yağlı karışımı eşit şekilde güzelce paylaştıralım.
- 160 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıp içi pişene kadar kontrollü şekilde pişirelim.
- Fırında aldığımız ilk sıcaklığı çıkan baklavaya tamamen soğumuş sütlü şerbetimizi dökelim ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan baklavaya kakao serpelim ve üzerine rendelediğimiz çikolataları da ilave edelim.
- Son olarak ortalarına antep fıstığını koyup kendimize ben neymişim beeee diyebilirsiniz 😍😍.
Ve tebrikler baklavacı hanııııım oldunuz 😉.
Afiyet olsun !!.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder