18 Nisan 2021 Pazar

Soğuk Baklava - Sahiden Soğuk Mu Baklava? Tarifi

 

Soğuk Baklava - Sahiden Soğuk Mu Baklava? Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket hazır baklavalık yufka (40 kat yufka olması yeterli)
  • 175 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gram iri kıyılmış ceviz

Şerbeti için;

  • 1 litre süt
  • 4 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • Kakao
  • 40 gram ince rendelenmiş çikolata
  • Antep fıstığı tozu (üzerini süslemek için)

    Soğuk Baklava - Sahiden Soğuk Mu Baklava? Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbet için tencere malzemeleri alıp güzelce kaynatalım, kaynamaya başladıktan sonra 15 dk ocağı kısalım daha sonra kapatıp soğumaya alalım.
  • Tavaya tereyağını alıp eritelim eriyen tereyağına sıvı yağı da ekleyip kenara alalım.
  • Daha sonra yapacağınız tepsi ölçüsünde yufkaları ayarlayıp keselim.
  • Tepsinin en altına erittiğimiz yağlı karışımdan fırça yardımıyla sürelim.
  • 2 adet baklavalık yufkayı yerleştirip fırçayla yufkaları yağlayalım bu işlemi tam 15 kez (30 kat altı olacak) tekrarlayalım. (aralara kalan parça yufkaları yapmayı unutmayın ben ikinci katları o şekilde yaptım)30 yufkayı tamamladıktan sonra arasına cevizlerimizi serpelim.
  • Daha sonra 5 kez 2 yufkada bir yaplama yaptıktan sonra en üst katını yerleştirelim. (en üst katı henüz yağlamıyoruz ).
  • İstediğinz ölçüde baklavaları şekillendirelim.
  • Daha sonra kalan yağlı karışımı eşit şekilde güzelce paylaştıralım.
  • 160 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıp içi pişene kadar kontrollü şekilde pişirelim.
  • Fırında aldığımız ilk sıcaklığı çıkan baklavaya tamamen soğumuş sütlü şerbetimizi dökelim ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan baklavaya kakao serpelim ve üzerine rendelediğimiz çikolataları da ilave edelim.
  • Son olarak ortalarına antep fıstığını koyup kendimize ben neymişim beeee diyebilirsiniz 😍😍.
  • Ve tebrikler baklavacı hanııııım oldunuz 😉.

    Afiyet olsun !!.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder