23 Nisan 2021 Cuma

Kabarma Garantili Havuçlu Kek Tarifi

 

Kabarma Garantili Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet oda ısısında yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 su bardağı şeker+2 yemek kaşığı
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un+2 yemek kaşığı
  • 2 adet rendelenmiş orta boy havuç

    Kabarma Garantili Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığındaki yumurtalar bir yemek kaşığı sıcak suyla 3-4 dakika çırpılır.
  • İçerisine şeker ilave edilip, şekerin eridiğini hissedene kadar yaklaşık 7-8 dakika orta devirde işlem devam eder.
  • Sırasıyla; süt, su, sıvı yağ eklenip bir tur daha çırpılır tarçın ve vanilya tam bu aşamada olaya dahil olur.
  • Un elenir ve kabartma tozu ilave edilir. Yavaş yavaş sıvı karışıma yedirilir. Güzel kıvamlı bir kek karışımı oluşturulur.
  • Havuçlarımızın kabukları soyulup, rendelenir. 1 yemek kaşığı un üzerine serpilerek bulanır.
  • Son olarak havuçlarında eklendiği kek karışımımız; güzelce yağlanıp, unlanmış kek kalıbımıza dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ilk 10 dakika 180- kalan süre 170 derecede pişirilir.
  • İlk 15 dakika asla fırın kapağı açılmaz. Kürdan testini geçen kekimiz; oda ısısına gelene kadar fırın kapağı açık içinde bekletilir. Bu kabaran kekimizin sönmemesi için çok önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder