Kabarma Garantili Havuçlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 yemek kaşığı sıcak su
- 1 su bardağı şeker+2 yemek kaşığı
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un+2 yemek kaşığı
- 2 adet rendelenmiş orta boy havuç
Kabarma Garantili Havuçlu Kek Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığındaki yumurtalar bir yemek kaşığı sıcak suyla 3-4 dakika çırpılır.
- İçerisine şeker ilave edilip, şekerin eridiğini hissedene kadar yaklaşık 7-8 dakika orta devirde işlem devam eder.
- Sırasıyla; süt, su, sıvı yağ eklenip bir tur daha çırpılır tarçın ve vanilya tam bu aşamada olaya dahil olur.
- Un elenir ve kabartma tozu ilave edilir. Yavaş yavaş sıvı karışıma yedirilir. Güzel kıvamlı bir kek karışımı oluşturulur.
- Havuçlarımızın kabukları soyulup, rendelenir. 1 yemek kaşığı un üzerine serpilerek bulanır.
- Son olarak havuçlarında eklendiği kek karışımımız; güzelce yağlanıp, unlanmış kek kalıbımıza dökülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, ilk 10 dakika 180- kalan süre 170 derecede pişirilir.
- İlk 15 dakika asla fırın kapağı açılmaz. Kürdan testini geçen kekimiz; oda ısısına gelene kadar fırın kapağı açık içinde bekletilir. Bu kabaran kekimizin sönmemesi için çok önemlidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder