23 Nisan 2021 Cuma

Rus Pastası (Russischer Zupfkuchen) Tarifi

 

Rus Pastası (Russischer Zupfkuchen) Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 200 gram tereyağı
  • 200 gram şeker (Yaklaşık 1 su bardağı) su bardağı )
  • 1 yumurta
  • 40 gram kakao (Yaklaşık yarım su bardağı )
  • 375 gram un (Yaklaşık 3 su bardağı )
  • 1 paket kabartma tozu

Arası İçin

  • 3 yumurta
  • 500 gram süzme yoğurt veya labne peyniri (Quark)
  • 200 gram şeker (Yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) çeyrek) su bardağı)
  • 1 paket vanilya
  • 37 gram vanilyalı puding tozu veya nişasta (Yarım su bardağından biraz daha az )
  • 250 gram tereyağı

    Rus Pastası (Russischer Zupfkuchen) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle oda ısısındaki hamur malzemelerini güzel bir şekilde yoğuruyoruz.
  • Sonra 24-26 cm çaplarındaki kelepçeli kalıbın arasına yağlı kağıt sıkıştırıp, kelepçeyi kapatıyoruz.
  • Yoğurduğumuz hamurun yarısını alıp kalıba bastırarak döşüyoruz.
  • Kenarlarını 2-2, 5 parmak kalınlığında yükseltiyoruz. Tabana çatal yardımıyla delikler açıp bir kenarda bekletiyoruz.
  • Kalan hamuru da bir tepsinin üzerine elimizle küçük parçalara ayırıyoruz ve onu da kenarda bekletiyoruz.
  • Yumurtaların akıyla sarılarını ayırıyoruz. Aklarını mikser yardımıyla kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz.
  • Başka bir kaba da oda ısısındaki yağı, yumurta sarılarını, şekeri, vanilya ve puding tozunu alıp mikserle çırpıyoruz.
  • Ardından yoğurt veya labne peynirini de ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz.
  • Pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra mikseri bırakıyoruz.
  • Kar yaptığımız yumurta aklarını da karışıma ilave ediyoruz ve bir spatula veya tahta kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırıyoruz. Bu karışımı kelepçeli kalıba yaydığımız hamurun üzerine boşaltıyoruz.
  • En son küçük küçük parçalara ayırıp kenarda beklettiğimiz hamuruda kremanın üstüne serpiştiriyoruz (Boşluk kalmayacak şekilde).
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pastamızı 50dk ile 1 saat arası pişiriyoruz. Pastayı kelepçeden çıkartmadan soğutuyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder