Rus Pastası (Russischer Zupfkuchen) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 200 gram tereyağı
- 200 gram şeker (Yaklaşık 1 su bardağı) su bardağı )
- 1 yumurta
- 40 gram kakao (Yaklaşık yarım su bardağı )
- 375 gram un (Yaklaşık 3 su bardağı )
- 1 paket kabartma tozu
Arası İçin
- 3 yumurta
- 500 gram süzme yoğurt veya labne peyniri (Quark)
- 200 gram şeker (Yaklaşık 1 su bardağı + 1/4 (çeyrek) çeyrek) su bardağı)
- 1 paket vanilya
- 37 gram vanilyalı puding tozu veya nişasta (Yarım su bardağından biraz daha az )
- 250 gram tereyağı
Rus Pastası (Russischer Zupfkuchen) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle oda ısısındaki hamur malzemelerini güzel bir şekilde yoğuruyoruz.
- Sonra 24-26 cm çaplarındaki kelepçeli kalıbın arasına yağlı kağıt sıkıştırıp, kelepçeyi kapatıyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurun yarısını alıp kalıba bastırarak döşüyoruz.
- Kenarlarını 2-2, 5 parmak kalınlığında yükseltiyoruz. Tabana çatal yardımıyla delikler açıp bir kenarda bekletiyoruz.
- Kalan hamuru da bir tepsinin üzerine elimizle küçük parçalara ayırıyoruz ve onu da kenarda bekletiyoruz.
- Yumurtaların akıyla sarılarını ayırıyoruz. Aklarını mikser yardımıyla kar gibi oluncaya kadar çırpıyoruz.
- Başka bir kaba da oda ısısındaki yağı, yumurta sarılarını, şekeri, vanilya ve puding tozunu alıp mikserle çırpıyoruz.
- Ardından yoğurt veya labne peynirini de ekleyip pürüzsüz oluncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz.
- Pürüzsüz bir kıvama geldikten sonra mikseri bırakıyoruz.
- Kar yaptığımız yumurta aklarını da karışıma ilave ediyoruz ve bir spatula veya tahta kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru, yumurta aklarını söndürmeden karıştırıyoruz. Bu karışımı kelepçeli kalıba yaydığımız hamurun üzerine boşaltıyoruz.
- En son küçük küçük parçalara ayırıp kenarda beklettiğimiz hamuruda kremanın üstüne serpiştiriyoruz (Boşluk kalmayacak şekilde).
- Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında pastamızı 50dk ile 1 saat arası pişiriyoruz. Pastayı kelepçeden çıkartmadan soğutuyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder