San Sebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler
- 4 paket beyaz krem peynir (toplam 800 gr)
- 4 silme yemek kaşığı un
- 6 adet yumurta
- 2 su bardağından 1 er parmak eksik toz şeker
- 2,5 paket krema (500gr)
Üzeri için (isteğe bağlı);
- Kalan yarım paket kremayı ısıtıp içine bi paket çikolata kırın, karıştırıp eritin ve üzerine üzerine dökün
San Sebastian Cheesecake Tarifi Yapılışı
- Önce peynir ve şekeri orta devirde 3-4 dakika çırpıyoruz. Şekerin kıtırlığı gidene kadar.
- Bu aşamadan sonra mikseri bırakıp elle çırpmaya geçiyoruz.
- Yumurtaları tek tek karışıma ekliyoruz.
- Biri karışmadan diğerini eklemiyoruz.
- En son krema ve unu ekleyip karıştırıyoruz.
- Un yok olana kadar çırpıyoruz.Bu nokta önemli.
- Önceden ısıttığımız 210 derece fırında en üst rafta, 20-25 dk pişiriyoruz. (fırından fırına farklılık gösterebilir 30dk da pişebilir. )
- Üzeri yanık olduğunda olmuştur. Fırından çıkarıp salladığınızda içi bıngıl bıngıl sallanacak 😊.
- 1 gece dolapta dinlenmesi daha iyi sonuç verir.
Kalıbım 28cm. 26cm kalıpta da yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder