Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin (Oda ısısında)
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
Üzeri İçin
- 60 gram bitter çikolata
Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına tereyağı, pudra şekeri ve sıvı yağı alıp karıştırıyoruz.
- Ardından kakao hariç diğer malzemeleri ekliyoruz (Unu kontrollü olarak ekleyin) ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alıp ayırıyoruz. Ayırdığımız hamura kakaoyu ekleyerek tekrar yoğuruyoruz.
- Sade olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle biraz açıyoruz.
- İçerisine kakaolu olan hamurdan ince şeritler yaparak koyup kenarlarından ortasına doğru kapatıyoruz. Bütün hamurlar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıttığımız 170 derece fırında çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca üzerlerine benmari usulu erittiğimiz çikolatayı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder