5 Nisan 2021 Pazartesi

Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi

 

Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin (Oda ısısında)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)

Üzeri İçin

  • 60 gram bitter çikolata

    Kakao Dolgulu Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Yoğurma kabına tereyağı, pudra şekeri ve sıvı yağı alıp karıştırıyoruz.
  • Ardından kakao hariç diğer malzemeleri ekliyoruz (Unu kontrollü olarak ekleyin) ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça alıp ayırıyoruz. Ayırdığımız hamura kakaoyu ekleyerek tekrar yoğuruyoruz.
  • Sade olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elimizle biraz açıyoruz.
  • İçerisine kakaolu olan hamurdan ince şeritler yaparak koyup kenarlarından ortasına doğru kapatıyoruz. Bütün hamurlar bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip önceden ısıttığımız 170 derece fırında çok hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkan kurabiyeler soğuyunca üzerlerine benmari usulu erittiğimiz çikolatayı gezdiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder