Kakaolu Susamlı Tatlı Pastane KurabiyesiTarifi İçin Malzemeler
- 200g tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- Yaklaşık 5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
Dışı için;
- Susam
Yapılışı
- Hamurumuzu hazırlamak için yoğurma kabına tereyağımızı alalım.
- Üzerine yumurta sarısı ve şekeri ekleyerek spatula yardımı ile karıştıralım.
- Ardından üzerine sıvı yağı ekleyerek karıştırmaya devam edelim.
- Homojen bir kıvam aldıktan sonra üzerine kabartma tozu, tuz ve yavaş yavaş unu ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzun bir parçası diğerinden daha büyük olacak şekilde ikiye ayıralım, küçük olan hamuru ayrı bir kaba alalım. Daha fazla olan hamurunda üzerini streçleyerek buzdolabında dinlendirelim.
- Az olan hamurumuzun üzerine kakao ve sütü ekleyerek hamurumuzu güzelce yoğuralım. Ardından üzerini streçleyelim buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Yarım saat – 1 saat kadar dinlendirdiğimiz hamurumuzu tezgaha alalım, tekrar toparlayıp bir bıçak yardımı ile 4 eşit parçaya ayıralım.
- Her parçayı elimizle tezgah üzerinde yuvarlayarak birr parmaktan biraz daha kalın olacak şekilde rulo yapalım.
- Sade hamurumuzu da tezgaha alalım, toparladıktan sonra yine bir bıçak yardımı ile 4 eşit parçaya ayıralım. Bu parçaları da elimizle toparlayıp yuvarlayarak bir kenara alalım.
- Tezgaha streç filmimizden bir parça alalım. Sade hamurumuzdan bir tanesini üzerine alarak elimizle biraz bastırarak şekil verelim.
- Tekrardan üzerini streç film ile kapatalım. Streç filmin üzerinden hamuru oklava ile açmaya başlayalım. Hazırladığımız kakaolu ruloların boyutuna gelecek kadar dikdörtgen şeklinde açalım.
- Üzerinden streç filmi kaldırarak kenar kısmına kakaolu rulomuzu yerleştirelim.
- Streç filmin uçlarından tutalım ve sade hamurumuzu kakaolu rulonun etrafında saralım.
- Streç filmimizi tekrar açalım, strecin yüzeyine susam serperek hamuru tekrar streç filmin kenarlarından tutarak saralım.
- Hamurun etrafının susama güzelce bulanması için bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalım.
- Ardından streci açalım ve hamurun üzerine elimizle bastırarak daha yassı bir şekil verelim.
- Hamur kesme aparatı ile hamurumuzu üçgen olacak şekilde keselim.
- Fırın tepsimize pişirme kağıdımızı yerleştirelim ve şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi tepsimize alalım.
- Kalan hamurlarımıza da sırası ile aynı işlemleri uygulayarak şekil verelim.
- Tüm kurabiyelerimizi tepsimize dizdikten sonra önceden ısıttığımız 175°C fırında yaklaşık 18-20 dakika pişmeye bırakalım.
- Sürenin sonunda pişen kurabiyelerimizi fırından alarak soğumaya bırakalım ve servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder