Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet patlıcan (istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz)
İç harcı için malzemeler ;
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 1 adet büyük domates
- 2-3 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 diş sarımsak
- Tuz, kimyon, karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Karnıyarık Tarifi Yapılışı
- Evvela patlıcanlarımızı yıkayıp baş kısmını kesip, ara ara kabuklarını soyalım.
- Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
- Havlu kağıt üzerine koyup fazla yağını aldıralım.
- İç harcı için tencereye sıvı yağ koyup ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
- Daha sonra kıymayıda ekleyip bir kaç tur kavurduktan sonra domates rendesi, salça, biber ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Eğer domatesin suyu az ise yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
- Tencerenin kapağını kapatıp bir 5 dk piştikten sonra ocaktan alalım.
- Soğuyan patlıcanlarımızı tepsiye alıp, orta kısmını açalım ve iç harcımızdan bir miktar koyalım. (ben birkaç tanede dolmalık biberde yaptım, istiyorsanız yapabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 su bardağı suyu karıştırıp, tepsiye dökelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder