28 Nisan 2021 Çarşamba

Karnıyarık Tarifi

 

Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet patlıcan (istediğiniz miktarda kullanabilirsiniz)

İç harcı için malzemeler ;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 adet büyük domates
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, kimyon, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

    Karnıyarık Tarifi Yapılışı

  • Evvela patlıcanlarımızı yıkayıp baş kısmını kesip, ara ara kabuklarını soyalım.
  • Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
  • Havlu kağıt üzerine koyup fazla yağını aldıralım.
  • İç harcı için tencereye sıvı yağ koyup ince doğranmış soğanları ekleyip kavuralım.
  • Daha sonra kıymayıda ekleyip bir kaç tur kavurduktan sonra domates rendesi, salça, biber ve baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Eğer domatesin suyu az ise yarım çay bardağı su ekleyebilirsiniz.
  • Tencerenin kapağını kapatıp bir 5 dk piştikten sonra ocaktan alalım.
  • Soğuyan patlıcanlarımızı tepsiye alıp, orta kısmını açalım ve iç harcımızdan bir miktar koyalım. (ben birkaç tanede dolmalık biberde yaptım, istiyorsanız yapabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 su bardağı suyu karıştırıp, tepsiye dökelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder