28 Nisan 2021 Çarşamba

Revani️ Tarifi

 

Revani️ Tarifi İçin Malzemeler

Keki için ;

  • 4 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından biraz fazla bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çeyrek çay bardağı süt
  • 2 su bardağı irmik
  • 3 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
  • 1 portakal ya da limon rendesi
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için ;

  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 6-7 damla limon suyu

Üzeri için;

  • Kaymak ve fıstık

Revani️ Tarifi Yapılışı

  1. Revani için ilk olarak önce şerbeti hazırlayın yaklaşık 6- 7 dakika kaynadıktan sonra içine bi kaç damla limon sıkın.
  2. Yumurtaları çırp köpürene kadar sonra şekeri ekle sonra sıvı yağı yoğurdu sütü ekle sırasıyla ve güzelce çırpın.
  3. Portakala yada limonu rendeleyin.
  4. İkisinden birinin suyunu iasteğine göre sıkın.
  5. İrmik, un ve kabartma tozu-vanilin ikilisini de ekleyip karıştırın ve yağlanmış büyük boy borcama döküp 180 derece fırında tahmini 40 dakika pişirin.
  6. Üstünün kızarmasını kontrol ederek süreyi azaltıp, arttırabilirsiniz.
  7. Keki çıkardıktan sonra dilimleyip üzerine şerbeti dökün.
  8. Kek sıcak şerbet soğuk ya da ılık olsun.
  9. Süslemesi size kalmış🌸.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder