Revani️ Tarifi İçin Malzemeler
Keki için ;
- 4 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından biraz fazla bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çeyrek çay bardağı süt
- 2 su bardağı irmik
- 3 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilin
- 1 portakal ya da limon rendesi
- 2 su bardağı un
Şerbeti için ;
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı şeker
- 6-7 damla limon suyu
Üzeri için;
- Kaymak ve fıstık
Revani️ Tarifi Yapılışı
- Revani için ilk olarak önce şerbeti hazırlayın yaklaşık 6- 7 dakika kaynadıktan sonra içine bi kaç damla limon sıkın.
- Yumurtaları çırp köpürene kadar sonra şekeri ekle sonra sıvı yağı yoğurdu sütü ekle sırasıyla ve güzelce çırpın.
- Portakala yada limonu rendeleyin.
- İkisinden birinin suyunu iasteğine göre sıkın.
- İrmik, un ve kabartma tozu-vanilin ikilisini de ekleyip karıştırın ve yağlanmış büyük boy borcama döküp 180 derece fırında tahmini 40 dakika pişirin.
- Üstünün kızarmasını kontrol ederek süreyi azaltıp, arttırabilirsiniz.
- Keki çıkardıktan sonra dilimleyip üzerine şerbeti dökün.
- Kek sıcak şerbet soğuk ya da ılık olsun.
- Süslemesi size kalmış🌸.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder