8 Nisan 2021 Perşembe

Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi

 

Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • Aldığı kadar un

İçi için;

  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 5 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • Susam

    Yapılışı

  • Öncelikle kabımıza un hariç diğerler malzemeleri alıp karıştıralım.
  • Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ekleyelim ne sert nede yumuşak olacak kurabiye hamuru gibi olacak.
  • Hamuru unladığımız tezgaha alıp 21 parçaya bölelim.
  • Bezelerimizi hafifçe açalım içine kaşar peynirini koyup kapatalım.
  • Daha sonra önce pekmez su karışımına ardında susama batırıp tepsimize alalım. Hepsine aynı şekilde yapalım üzerine de tepsi ile kapatalım.
  • Fırını 50 derecede ısıtıp kapatalım ve üzerini kapattığımız poğaçaları fırında bekletelim. 30 dakika mayalanacak.
  • Ardından fırında alalım tepsiyi ve 175 derecede ısıtıp pişirmeye verelim. Kızarana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder