Kaşarlı Kumru Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı instant maya
- Aldığı kadar un
İçi için;
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- 5 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- Susam
Yapılışı
- Öncelikle kabımıza un hariç diğerler malzemeleri alıp karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ilave ekleyelim ne sert nede yumuşak olacak kurabiye hamuru gibi olacak.
- Hamuru unladığımız tezgaha alıp 21 parçaya bölelim.
- Bezelerimizi hafifçe açalım içine kaşar peynirini koyup kapatalım.
- Daha sonra önce pekmez su karışımına ardında susama batırıp tepsimize alalım. Hepsine aynı şekilde yapalım üzerine de tepsi ile kapatalım.
- Fırını 50 derecede ısıtıp kapatalım ve üzerini kapattığımız poğaçaları fırında bekletelim. 30 dakika mayalanacak.
- Ardından fırında alalım tepsiyi ve 175 derecede ısıtıp pişirmeye verelim. Kızarana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder