3 Nisan 2021 Cumartesi

Sütlaç Tarifi

 

Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 2 litre süt
  • 1,5 çay bardağı toz şeker 

    Sütlaç Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak yıkadığımız pirinçleri ve suyumuzu uygun bir tencereye alarak ocağın altını açalım.
  • 10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım.
  • Burada püf noktası pirinçleri pilav gibi çok su ile yakamayın çünkü sütlacımızın kıvamını pirinçlerin nişastası verecek.
  • Pirinçlerimiz şiştikten sonra soğuk sütümüzü ekleyelim, orta ateşte süt kaynayıp sütlaç koyulaşana kadar yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
  • Acele etmeyin yavaş yavaş piştikçe kıvam alacak. Tarifteki sürelere uyarsanız hiç sorun olmaz ;).
  • Şeker da ilave ederek karıştıralım ve 5-10 dakika kadar daha kaynamaya bırakalım.
  • Sürenin sonunda ocağı kapatalım ve sütlacımızı sunum kaselerine aktaralım.
  • İlk sıcaklığı çıkan sütlaçlarımızı buzdolabına alalım, bir kaç saat dinlendirelim.
  • Dinlenen sütlaçlarımız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder