Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 1 su bardağı su
- 2 litre süt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
Sütlaç Tarifi Yapılışı
- İlk olarak yıkadığımız pirinçleri ve suyumuzu uygun bir tencereye alarak ocağın altını açalım.
- 10 dakika kadar haşlanmaya bırakalım.
- Burada püf noktası pirinçleri pilav gibi çok su ile yakamayın çünkü sütlacımızın kıvamını pirinçlerin nişastası verecek.
- Pirinçlerimiz şiştikten sonra soğuk sütümüzü ekleyelim, orta ateşte süt kaynayıp sütlaç koyulaşana kadar yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
- Acele etmeyin yavaş yavaş piştikçe kıvam alacak. Tarifteki sürelere uyarsanız hiç sorun olmaz ;).
- Şeker da ilave ederek karıştıralım ve 5-10 dakika kadar daha kaynamaya bırakalım.
- Sürenin sonunda ocağı kapatalım ve sütlacımızı sunum kaselerine aktaralım.
- İlk sıcaklığı çıkan sütlaçlarımızı buzdolabına alalım, bir kaç saat dinlendirelim.
Dinlenen sütlaçlarımız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder