Köfteli Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için:
- 500 gr kıyma
- 1 adet rendelenmiş soğan
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı galeta unu
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber, tozbiber ve kimyon
Kullandığım sebzeler:
- Havuç, patates, kabak, yeşil acı biber, kırmızı biber, mantar, domates
Köfteli Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı
- İlk olarak köfteleri hazırlamak için yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve diğer malzemeleride ekleyip iyice yoğuruyoruz.
- Yoğurdumuz köfte harcını üzerini streçleyip buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Bu arada sebzeleri (patates, kabak, havuç, biberler) yıkıyor ve bir juliyen bir parmak uzunluğunda kesiyoruz.
- Domatesi halka olacak şekilde kesiyoruz.
- Mantarları dörde bölerek kesiyoruz.
- Daha sonra sırayla sebzelerin hepsini kızartıyoruz.
- En son köfteleri kızartıyoruz.
- Resimde görüldüğü şekilde servis tepsisine diziyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder