13 Nisan 2021 Salı

Köfteli Karışık Kızartma Tarifi

 

Köfteli Karışık Kızartma Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için:

  • 500 gr kıyma
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz, karabiber, tozbiber ve kimyon

Kullandığım sebzeler:

  • Havuç, patates, kabak, yeşil acı biber, kırmızı biber, mantar, domates

    Köfteli Karışık Kızartma Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak köfteleri hazırlamak için yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğanı, sarımsağı ve diğer malzemeleride ekleyip iyice yoğuruyoruz.
  • Yoğurdumuz köfte harcını üzerini streçleyip buzdolabında dinlendiriyoruz.
  • Bu arada sebzeleri (patates, kabak, havuç, biberler) yıkıyor ve bir juliyen bir parmak uzunluğunda kesiyoruz.
  • Domatesi halka olacak şekilde kesiyoruz.
  • Mantarları dörde bölerek kesiyoruz.
  • Daha sonra sırayla sebzelerin hepsini kızartıyoruz.
  • En son köfteleri kızartıyoruz.
  • Resimde görüldüğü şekilde servis tepsisine diziyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder