23 Nisan 2021 Cuma

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

 

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet patlıcan

Köftesi için;

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Sosu için;

  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına ince keselim.
  • Tuzlu suda, patlıcanları 15 dakika bekletelim.
  • Suyunu süzüp, kurutalım.
  • Sıvı yağda arkalı önlü kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım.
  • Köftesi için; kıyma, bladrdan geçirdiğimiz kuru soğan, rendelenmiş sarımsak, maydanoz, yumurta, baharatlar ve tuzu alıp iyice yoğuralım ve yarım saat dinlendirelim.
  • Dinlenen harcı parmak şeklini verelim.
  • Bir patlıcanın kenarına köfteden koyup, rulo şeklinde saralım.
  • Köfte ve patlıcan bitinceye kadar, aynı işlemi uygulayalım.
  • 1 bardak suya domates salçası, biber salçası ve tuz ilave edip, karıştıralım.
  • Sosu yemeğin üzerine dökelim.
  • Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder