Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet patlıcan
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Sosu için;
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına ince keselim.
- Tuzlu suda, patlıcanları 15 dakika bekletelim.
- Suyunu süzüp, kurutalım.
- Sıvı yağda arkalı önlü kızartalım ve kağıt havlu üzerine alalım.
- Köftesi için; kıyma, bladrdan geçirdiğimiz kuru soğan, rendelenmiş sarımsak, maydanoz, yumurta, baharatlar ve tuzu alıp iyice yoğuralım ve yarım saat dinlendirelim.
- Dinlenen harcı parmak şeklini verelim.
- Bir patlıcanın kenarına köfteden koyup, rulo şeklinde saralım.
- Köfte ve patlıcan bitinceye kadar, aynı işlemi uygulayalım.
- 1 bardak suya domates salçası, biber salçası ve tuz ilave edip, karıştıralım.
- Sosu yemeğin üzerine dökelim.
- Önceden ısıtılmış, 180 derece fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder