23 Nisan 2021 Cuma

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

 

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 3,5 su bardağı sıcak su (Bulgurun cinsine göre su miktarı değişebilir )

    Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp küp doğranır kızgın yağda kızartılır. Uygun tencereye sıvı yağ, yemeklik doğradığımız soğan, biberler ve sarımsak 3-4 kavrulur.
  • İnce doğranmış domates ve salça da eklenip kavrulmaya devam edilir. Tereyağ, bulgur, karabiber ve tuz ekleyip 2 dakika daha kavrulur.
  • Son olarak suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çeken pilavın üzerine kuru nane ve kızarmış patlıcanların bir kısmı koyulur. 10 dakika demlenmeye bırakılır.
  • Demlenen pilav servis tabağına alınır kalan patlıcanlar üzerine koyulur. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder