Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 adet patlıcan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 3,5 su bardağı sıcak su (Bulgurun cinsine göre su miktarı değişebilir )
Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp küp doğranır kızgın yağda kızartılır. Uygun tencereye sıvı yağ, yemeklik doğradığımız soğan, biberler ve sarımsak 3-4 kavrulur.
- İnce doğranmış domates ve salça da eklenip kavrulmaya devam edilir. Tereyağ, bulgur, karabiber ve tuz ekleyip 2 dakika daha kavrulur.
- Son olarak suyunu ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çeken pilavın üzerine kuru nane ve kızarmış patlıcanların bir kısmı koyulur. 10 dakika demlenmeye bırakılır.
- Demlenen pilav servis tabağına alınır kalan patlıcanlar üzerine koyulur. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder