23 Nisan 2021 Cuma

Portakal Aromalı Kıbrıs Tatlısı Tarifi

 

Portakal Aromalı Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 büyük portakal kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • Yarım bardak şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket vanilya

    Portakal Aromalı Kıbrıs Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlanır. Şeker ve su 15 dk kaynatılır.
  • Sonra vanilya ilave edilir soğumaya bırakılır.
  • Kekin malzemeleri oda sıcaklığında olsun.
  • Keki için ;yumurta şeker ve portakal kabukları mikserle çırpılır.
  • Daha sonra diğer malzemeler eklenir. Güzelce karıştırılır.
  • Yağlanmış borcama yayılır.
  • 160 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbet ilave edilir.
  • Muhallebisi için krem santi hariç malzemeleri sürekli karıştırarak pişirin.
  • Piştikten sonra ocaktan alıp krem şantiyi ekle ve mikserle 5-10 dk çırpın.
  • Sonra tatlının üzerine yayın.
  • En son bol hindistan cevizi serpin. Buzdolabına kaldırın.
  • Not: tüketilmeden bir gün önce yapılması tavsiye olunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder