Kolay Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yufka
Sosu için :
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı maden suyu
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için :
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurtanın beyazı
- Tuz
- Kırmızı pulbiber
Üzeri için :
- 1 adet yumurtanın sarısı
- Çörek otu
Kolay Börek Tarifi Yapılışı
- Sosu için bir kapta süt, sıvı yağ, maden suyu, un ve kabartma tozu çırpılır.
- İç harcı için ıspanak temizlenir. İçerisine yemeklik doğranmış soğan eklenir. Yumurta beyazı, tuz ve pulbiber eklenip karıştırılır.
- Bir adet yufkanın tamamına sos sürülür.
- Bir ucundan hafifçe katlanır. İç harç konur.
- Rulo şeklinde sarılır. İstenilen şekil verilip fırın tepsisine konur.
- Aynı işlem diğer yufkaya da uygulanır.
- Böreğin üzerine kalan sostan sürülür. Yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir.
- 180 derece fırında 25 dakika kontrollü pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder