4 Nisan 2021 Pazar

Kır Pidesi Tarifi

 

Kır Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 6-7 su bardağı un ( yumuşak bir hamur olacak kontrollü koyun)

İçi için:

  • Yarım kg kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 1’ er çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Yağ

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Kır Pidesi Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuz için malzemelerimizi kabımıza alıp güzelce yoğurup yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzun üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalandıralım.
  • İçi için sebzelerimizi küçük küçük doğrayalım ve bir kaba alalım.
  • Üzerine kıymayı, yağı, baharatları ve tuzu ilave edip iyice karıştıralım.
  • Mayalanan hamuru bezelere ayırıp un yardımıyla uzunlamasına açalım.
  • İçerisine hazırladığımız harçtan koyup yanlardan içe doğru katlayarak üzerini kapayalım.
  • Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizelim.
  • Üzerine yumurta, yağ ve yoğurdu karıştırıp sürelim.
  • Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırınımızda pişirelim.
  • Enfes pidelerimiz servise hazır👩🏻‍🍳.

    Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder