Mor Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü: 200 ml
Havuç püresi için;
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kek için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Havuç püresi
- 2 su bardağı un
Üzeri için
- Antep fıstığı tozu
Mor Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle havucu yıkayıp soyduktan sonra dilimliyoruz.
- Ve küçük tencereye alıp üzerine yarım su bardağı su ve limon tuzunu ekleyip ocağa alıyoruz.
- Kaynadıktan 1-2 dakika sonra kalan yarım su bardağı suyu ekleyip tekrar kaynatıyoruz.
- Daha sonra ilk sıcağı geçtikten sonra rondoda püre haline getiriyoruz.
- Büyük kalıntılarını ve suyunu süzüyoruz.
- Kreması için süt, nişasta, un, şeker ve yumurtayı tencereye alıp ocakta kaynayınca kadar pişiriyoruz.
- Kaynadıktan sonra üzerine bir paket vanilya ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerine bir paket kremşanti ekleyip mikserle çırpıyoruz.Krema hazır.
- Kek için yumurta ve şekeri önce düşük sonra yüksek devirde beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Havuç püresi ve unu atıp mikserle çırpıyoruz.
- Kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra spatula ile karıştırıyoruz.
- Kek harcımız hazır kek harcını fırın tepsisine eşit bir şekilde yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 180° fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
- Kek soğuduktan sonra çay bardağı ile şekil veriyoruz.
- Ve kalan kekleri rondodan geçiriyoruz.
- Ayırmış olduğum keklerin üzerine kremamdan sıkıyorum ve rondodan geçirdiğim keki kremayı buluyorum.
- 24 adet köstebek pasta çıkıyor.
- Üzerini süslemek için antepfıstığı tozu kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder