4 Nisan 2021 Pazar

Mor Köstebek Pasta Tarifi

 

Mor Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü: 200 ml

Havuç püresi için;

  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Krema için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Kek için;

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Havuç püresi
  • 2 su bardağı un

Üzeri için

  • Antep fıstığı tozu

    Mor Köstebek Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle havucu yıkayıp soyduktan sonra dilimliyoruz.
  • Ve küçük tencereye alıp üzerine yarım su bardağı su ve limon tuzunu ekleyip ocağa alıyoruz.
  • Kaynadıktan 1-2 dakika sonra kalan yarım su bardağı suyu ekleyip tekrar kaynatıyoruz.
  • Daha sonra ilk sıcağı geçtikten sonra rondoda püre haline getiriyoruz.
  • Büyük kalıntılarını ve suyunu süzüyoruz.
  • Kreması için süt, nişasta, un, şeker ve yumurtayı tencereye alıp ocakta kaynayınca kadar pişiriyoruz.
  • Kaynadıktan sonra üzerine bir paket vanilya ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  • Soğuduktan sonra üzerine bir paket kremşanti ekleyip mikserle çırpıyoruz.Krema hazır.
  • Kek için yumurta ve şekeri önce düşük sonra yüksek devirde beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz.
  • Üzerine sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • Havuç püresi ve unu atıp mikserle çırpıyoruz.
  • Kabartma tozu ve vanilyayı da ekledikten sonra spatula ile karıştırıyoruz.
  • Kek harcımız hazır kek harcını fırın tepsisine eşit bir şekilde yayıyoruz ve önceden ısıtılmış 180° fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
  • Kek soğuduktan sonra çay bardağı ile şekil veriyoruz.
  • Ve kalan kekleri rondodan geçiriyoruz.
  • Ayırmış olduğum keklerin üzerine kremamdan sıkıyorum ve rondodan geçirdiğim keki kremayı buluyorum.
  • 24 adet köstebek pasta çıkıyor.
  • Üzerini süslemek için antepfıstığı tozu kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder