Malzemeler
- 3 adet Banvit Dondurulmuş Piliç Bonfile Göğüs
Marine için
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Sosu için;
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 kase mantar
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 adet defne yaprağı
- 1 avuç Frenk maydanozu
Yapılışı
- İlk olarak dondurulmuş piliç bonfile göğüslerden 3 tane alınır ve çözdürülür.
- Ardından her bir göğüs eti bıçak ile ortadan iki dilimlenir. Toplamda 6 dilim göğüs eti elde edilir.
- Etler derin bir kaseye alınır ve üzerine kırmızı toz biber, karabiber, zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır.
- Daha sonra etler marine olmaları için 1-2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Marinasyon işlemi bittikten sonra tavuk etleri kızdırılan tavada, her iki yüzünü de çevrilerek kızartılır.
- Sos için ayrı bir tava içerisine zeytinyağı alınır. Üzerine piyazlık doğranan soğan eklenerek hafifçe sotelenir.
- Doğranan mantarlar da eklenir ve birlikte sotelemeye devam edilir.
- Bu arada sütün içerisine nişasta eklenir, karıştırılır ve güzelce sotelenen mantar ve soğanların üzerine bu karışım gezdirilir.
- Karabiber ve tuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra defne yaprakları eklenir ve sos koyulaşana kadar pişirilir.
- Sos kaynamaya başladığında ocak kapatılır ve sosun içerisinden defne yaprakları çıkartılır.
- Son olarak Frenk maydanozu eklenir ve karıştırılır. Dilerseniz kıyılmış maydanozda kullanabilirsiniz.
- Kızartılan tavuk bonfileler servis tabağına alınır, üzerine mantarlı sos gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder