18 Nisan 2021 Pazar

Kremasız Mantar Soslu Tavuk Bonfile Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet Banvit Dondurulmuş Piliç Bonfile Göğüs

Marine için

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 kase mantar
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 avuç Frenk maydanozu

    Yapılışı

  • İlk olarak dondurulmuş piliç bonfile göğüslerden 3 tane alınır ve çözdürülür.
  • Ardından her bir göğüs eti bıçak ile ortadan iki dilimlenir. Toplamda 6 dilim göğüs eti elde edilir.
  • Etler derin bir kaseye alınır ve üzerine kırmızı toz biber, karabiber, zeytinyağı ilave edilerek karıştırılır.
  • Daha sonra etler marine olmaları için 1-2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  • Marinasyon işlemi bittikten sonra tavuk etleri kızdırılan tavada, her iki yüzünü de çevrilerek kızartılır.
  • Sos için ayrı bir tava içerisine zeytinyağı alınır. Üzerine piyazlık doğranan soğan  eklenerek hafifçe sotelenir.
  • Doğranan mantarlar da eklenir ve birlikte sotelemeye devam edilir.
  • Bu arada sütün içerisine nişasta eklenir, karıştırılır ve güzelce sotelenen mantar ve soğanların üzerine bu karışım gezdirilir.
  • Karabiber ve tuzu da ekleyip karıştırdıktan sonra defne yaprakları eklenir ve sos koyulaşana kadar pişirilir.
  • Sos kaynamaya başladığında ocak kapatılır ve sosun içerisinden defne yaprakları çıkartılır.
  •  Son olarak Frenk maydanozu eklenir ve karıştırılır. Dilerseniz kıyılmış maydanozda kullanabilirsiniz.
  • Kızartılan tavuk bonfileler servis tabağına alınır, üzerine mantarlı sos gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder