18 Nisan 2021 Pazar

Şöbiyet Kaymaklı Fıstıklı Tarifi

 

Şöbiyet Kaymaklı Fıstıklı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 adet baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağı

İçi için

  • Kaymak ve fıstık

Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

    Şöbiyet Kaymaklı Fıstıklı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti yapmak için tenceremize su ve şekeri koyup kaynatıyoruz.
  • Koyulaşmasına yakın limon sıkıp iki dakika kadar sonra ocağın altını kapatıp şerbetimizi soğuması için kenara alıyoruz.
  • Şöbiyet baklavamızı yapmak için yufkamızı tezgahın üzerine seriyoruz erittiğimiz tereyağını fırça yardımı ile güzelce sürüyoruz.
  • İkinci yufkayı da üzerine koyup tekrar erittiğimiz tereyağından sürüyoruz bu şekilde yufkalar bitene kadar devam ediyoruz.
  • En üsttekine sürmüyoruz daha sonra karelere bölüyoruz.
  • Karelerin tam ortasına önce fıstık koyuyoruz.
  • Üzerine de kaymak koyuyoruz ve üçgen şeklinde katlıyoruz.
  • Yağlamış olduğumuz tepsimize diziyoruz.
  • Son olarak kalan tereyağını yufkamızın üzerine sürüyoruz hiç biri kuru kalmayacak şekilde olacak.
  • Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
  • Tatlımız pisince ilk sıcağı çıkınca şerbetini döküyoruz. Tatlımız biraz dinlenince servis yapıyoruz afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder