Şöbiyet Kaymaklı Fıstıklı Tarifi İçin Malzemeler
- 20 adet baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
İçi için
- Kaymak ve fıstık
Şerbeti için
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Şöbiyet Kaymaklı Fıstıklı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti yapmak için tenceremize su ve şekeri koyup kaynatıyoruz.
- Koyulaşmasına yakın limon sıkıp iki dakika kadar sonra ocağın altını kapatıp şerbetimizi soğuması için kenara alıyoruz.
- Şöbiyet baklavamızı yapmak için yufkamızı tezgahın üzerine seriyoruz erittiğimiz tereyağını fırça yardımı ile güzelce sürüyoruz.
- İkinci yufkayı da üzerine koyup tekrar erittiğimiz tereyağından sürüyoruz bu şekilde yufkalar bitene kadar devam ediyoruz.
- En üsttekine sürmüyoruz daha sonra karelere bölüyoruz.
- Karelerin tam ortasına önce fıstık koyuyoruz.
- Üzerine de kaymak koyuyoruz ve üçgen şeklinde katlıyoruz.
- Yağlamış olduğumuz tepsimize diziyoruz.
- Son olarak kalan tereyağını yufkamızın üzerine sürüyoruz hiç biri kuru kalmayacak şekilde olacak.
- Son olarak önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
- Tatlımız pisince ilk sıcağı çıkınca şerbetini döküyoruz. Tatlımız biraz dinlenince servis yapıyoruz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder