Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye ya da konserve bezelye
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 paket tavuk suyu bulyon
Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak pilav tenceremize sıvı yağı alalım. Şehriyelerin rengi hafif dönünceye kadar kavuralım.
- Daha sonra rendelediğimiz havuçları ve küçük küçük doğradığımız kapya biber ile bezelyeyi ekleyerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyerek bir tur karıştıralım.
- Son olarak sıcak suyumuzu ve bulyonu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapalı bir şekilde orta ateşte şehriyeler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder