18 Nisan 2021 Pazar

Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi

 

Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye ya da konserve bezelye
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 paket tavuk suyu bulyon   

    Sebzeli Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak pilav tenceremize sıvı yağı alalım. Şehriyelerin rengi hafif dönünceye kadar kavuralım.
  • Daha sonra rendelediğimiz havuçları ve küçük küçük doğradığımız kapya biber ile bezelyeyi ekleyerek birkaç dakika daha kavurmaya devam edelim.
  • Tuzunu ve dilediğiniz baharatları ekleyerek bir tur karıştıralım.
  • Son olarak sıcak suyumuzu ve bulyonu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapalı bir şekilde orta ateşte şehriyeler suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder