Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 9 adet patlıcan büyük
- 750 gr kemiksiz tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- İstediğiniz miktarda kimyon, pul biber ,karabiber ve tuz
Üzeri için :
- 5 adet çeri domates
- 1 adet yeşil biber
Kürdan Kebabı Tarifi Yapılışı
- Tavada önce küp küp doğranmış soğanları kavuralım.
- Kırmızı biberleri ilave edip 5 dk daha kavurup sarımsakları ilave ediyoruz .
- 2 dk sonra da doğradığımız tavuk göğsümüzü ilave ediyoruz.
- Tavuk göğsü de suyunu çekip yumuşayınca baharatlarımızı da katıyoruz .
- En son da salça ilave ediyoruz 5 dk daha karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
- Patlıcanları soyup biraz tuzlu suda bekletelim.
- Sonra uzun uzun doğrayıp biraz kızartalım.
- Patlıcanları artı şeklinde üst üste koyalım.
- Ortasına 1 yemek kaşığı tavuklu harcımızı koyup bohça gibi yapalım ve kürdanla sabitleyelim.
- Küçük parça şeklinde önce biber, sonra domates koyalım.
- Hazırladığımız in üstüne son olarak da salçalı su ilave ederek fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder