2 Nisan 2021 Cuma

Kuşbaşı Etli Pilav Tarifi

 

Kuşbaşı Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram dana kuşbaşı
  • 2 ad kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım bardak kadar zeytinyağı
  • 1 kaşık tereyağı
  • Tuz, karabiber ve maydanoz

    Kuşbaşı Etli Pilav Tarifi Yapılışı

  • Kuşbaşı etimizi 1 adet küp doğranmış soğan ile birlikte düdüklüde çok az suda haşlıyoruz.
  • 2 bardak pirincimize tuz ilave edip sıcak su ile yarım saat ıslatıyoruz.
  • Pilav tenceremize ince yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağını ve tereyağını ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  • Haşlanmış etlerimizi ve tuzunu  ilave edip kavrulan soğanlarla birlikte karıştırıyoruz ve tencerenin tabanına düz bir şekilde etlerimizi yerleştiriyoruz.
  • Pirinçimizi süzüp güzelce yıkıyoruz ve etlerimizin üzerine düz bir şekilde bastırarak döküyoruz.
  • Üzerine 3, 5 bardak sıcak suyunu döküp pişmeye bırakıyoruz.
  • Pirinçler suyunu çekince yarım saat demlendirip düz bir tabağa pilavımızı ters bir şekilde çevirip kalıp gibi çıkmasını sağlıyoruz ve maydanozla süsleyip servis ediyoruz💕.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder