Kuşbaşı Etli Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 2 ad kuru soğan
- 2 su bardağı pirinç
- Yarım bardak kadar zeytinyağı
- 1 kaşık tereyağı
- Tuz, karabiber ve maydanoz
Kuşbaşı Etli Pilav Tarifi Yapılışı
- Kuşbaşı etimizi 1 adet küp doğranmış soğan ile birlikte düdüklüde çok az suda haşlıyoruz.
- 2 bardak pirincimize tuz ilave edip sıcak su ile yarım saat ıslatıyoruz.
- Pilav tenceremize ince yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağını ve tereyağını ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Haşlanmış etlerimizi ve tuzunu ilave edip kavrulan soğanlarla birlikte karıştırıyoruz ve tencerenin tabanına düz bir şekilde etlerimizi yerleştiriyoruz.
- Pirinçimizi süzüp güzelce yıkıyoruz ve etlerimizin üzerine düz bir şekilde bastırarak döküyoruz.
- Üzerine 3, 5 bardak sıcak suyunu döküp pişmeye bırakıyoruz.
- Pirinçler suyunu çekince yarım saat demlendirip düz bir tabağa pilavımızı ters bir şekilde çevirip kalıp gibi çıkmasını sağlıyoruz ve maydanozla süsleyip servis ediyoruz💕.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder