Kuskus Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı kuskus
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- 3 adet havuç
- 2 adet kabak
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
Üzeri için :
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Kuskus Salatası Tarifi Yapılışı
- Kabak ve havuç rendelenir. Tereyağında sotelenir.
- Kuskusu için tencerede tereyağ eritilir.
- Kuskus eklenir. 3-4 dakika kavrulur.
- Üzerine sıcak su ve tuz eklenir. Pişmeye bırakılır.
- Suyunu çektikten sonra ocaktan alınıp demlenmeye bırakılır.
- Üzeri için bir kaseye yoğurt, tuz ve sarımsak eklenip çırpılır.
- Kırmızı pulbiber yakılır.
- Kuskusun içerisine havuç ve kabak eklenip karıştırılır.
- Servis tabağına alındıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yakılan kırmızı pulbiber gezdirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder