Yağlı Katmer Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (kontrollü ekleyelim)
Arasına sürmek için
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yağlı Katmer Tarifi Yapılışı
- Hamur malzemelerini bir kap içerisine alalım ve ele yapışan bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuzu 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru bezelere ayıralım ve üzerini örtüp 10 dk daha dinlendirelim.
- Dinlenen bezeleri yağladığımız tezhahta elimizle bastırarak büyütelim.
- Arasına erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürüp önce iki kenarını katlayalım ardından katları üst üstle gelecek şekilde katlayıp yağ sürelim ve rulo şekilde saralım.
- Tüm bezeleri bu şekilde yapıp üzerini örtelim ve tekrar dinlendirelim.
- 15 dk dinlenen ruloları alıp üzerlerine bastırarak 20 cm genişliğinde açalım.
- Yağlı tavada kısık ateşte arkalı önlü pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder