20 Nisan 2021 Salı

Yağlı Katmer Tarifi

 

Yağlı Katmer Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 1, 5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (kontrollü ekleyelim)

Arasına sürmek için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Yağlı Katmer Tarifi Yapılışı

  • Hamur malzemelerini bir kap içerisine alalım ve ele yapışan bir hamur yoğuralım.
  • Hamurumuzu 1 saat dinlendirelim.
  • Dinlenen hamuru bezelere ayıralım ve üzerini örtüp 10 dk daha dinlendirelim.
  • Dinlenen bezeleri yağladığımız tezhahta elimizle bastırarak büyütelim.
  • Arasına erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürüp önce iki kenarını katlayalım ardından katları üst üstle gelecek şekilde katlayıp yağ sürelim ve rulo şekilde saralım.
  • Tüm bezeleri bu şekilde yapıp üzerini örtelim ve tekrar dinlendirelim.
  • 15 dk dinlenen ruloları alıp üzerlerine bastırarak 20 cm genişliğinde açalım.
  • Yağlı tavada kısık ateşte arkalı önlü pişirelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder