24 Nisan 2021 Cumartesi

Kıymalı Baget Ekmek Tarifi

 

Kıymalı Baget Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kasığı kadar tuz
  • 4, 4, 5 su bardağı un

İç harcı için

  • 1 soğan
  • 100-150 gram kıyma
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz, ve istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Kırmızı toz biber
  • Biberiye
  • Kaşar

    Kıymalı Baget Ekmek Tarifi Yapılışı

  • Ilık su ve maya karıştıralım şeker ve tuzunu ekledikten sonra iyice karıştıralım ve unu ekleyelim hamuru kıvamı yumuşak olmalı yoğurma işleminden sonra üzerini kapatalım.
  • Hamurumuzu 2 saat dinlendirelim.
  • Soğanı küp küp doğrayan ve kavuralım daha sonra kıymayı ekleyelim ve pişirmeye bırakalım pişen kıymalı harcımıza salça ve baharatları ekleyelim soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen hamurumuzu 2 bezeye ayıralım.
  • Uzunlamasına merdane ile açalım.
  • İçerisine kıymalı harçtan orta kısmına doğru yerleştirelim ve iki kenarı birleştirerek kapatalım ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
  • Bezeyi de aynı şekilde yapalım.
  • İki hamurun üzerine yumurta sarısı sürelim ve çizikler atalım bıçak yardımı ile ekmeğin birinin üzerine çizimlerin üzerine kaşar peynir yerleştirdim ve kuru biberiye ve toz kırmızı biber serptim.
  • 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyen. Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder