Kıymalı Baget Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kasığı kadar tuz
- 4, 4, 5 su bardağı un
İç harcı için
- 1 soğan
- 100-150 gram kıyma
- 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz, ve istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz
Üzeri için
- Yumurta sarısı
- Kırmızı toz biber
- Biberiye
- Kaşar
Kıymalı Baget Ekmek Tarifi Yapılışı
- Ilık su ve maya karıştıralım şeker ve tuzunu ekledikten sonra iyice karıştıralım ve unu ekleyelim hamuru kıvamı yumuşak olmalı yoğurma işleminden sonra üzerini kapatalım.
- Hamurumuzu 2 saat dinlendirelim.
- Soğanı küp küp doğrayan ve kavuralım daha sonra kıymayı ekleyelim ve pişirmeye bırakalım pişen kıymalı harcımıza salça ve baharatları ekleyelim soğumaya bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu 2 bezeye ayıralım.
- Uzunlamasına merdane ile açalım.
- İçerisine kıymalı harçtan orta kısmına doğru yerleştirelim ve iki kenarı birleştirerek kapatalım ters çevirerek yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
- Bezeyi de aynı şekilde yapalım.
- İki hamurun üzerine yumurta sarısı sürelim ve çizikler atalım bıçak yardımı ile ekmeğin birinin üzerine çizimlerin üzerine kaşar peynir yerleştirdim ve kuru biberiye ve toz kırmızı biber serptim.
- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyen. Herkese afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder