Lezzetli Pratik Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
- 3 yemek kaşığı domates sosu veya 2 domates rendesi.
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığına yakın tuz
- 2 yemek kaşığı tel şehriye
- 2 su bardağı et suyu veya 1 bulyon
- 7, 5 bardak ılık su (bardak ölçüsü 200 ml.)
Lezzetli Pratik Un Çorbası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tenceremize sıvı yağı koyup unu ilave ederek un kokusu gidene kadar 1-2 dakika kavuralım.
- Tereyağını, salçayı ilave edip karıştıralım, domates sosu, ezilmiş sarımsak ve et suyunu ilave ederek karıştırıp ılık suyu koyalım ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
- Çorbamız kaynamaya başladığında tel şehriyeyi birazcık elimizle ufalayıp pulbiber, nane ve tuzla birlikte çorbaya koyalım ve 10 dakika kadar pişirelim.
- Çorbamız nefis oldu biraz dinlendikten sonra sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. Not:Arzu eden tel şehriye koymayabilir, koyduğunuzda hazır çorba lezzetinde oluyor. Bulyon koyarsanız tuzu az koyun, 1 bardak su daha ilave edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder