24 Nisan 2021 Cumartesi

Lezzetli Pratik Un Çorbası Tarifi

 

Lezzetli Pratik Un Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça (biber domates karışık)
  • 3 yemek kaşığı domates sosu veya 2 domates rendesi.
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığına yakın tuz
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 2 su bardağı et suyu veya 1 bulyon
  • 7, 5 bardak ılık su (bardak ölçüsü 200 ml.)

    Lezzetli Pratik Un Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tenceremize sıvı yağı koyup unu ilave ederek un kokusu gidene kadar 1-2 dakika kavuralım.
  • Tereyağını, salçayı ilave edip karıştıralım, domates sosu, ezilmiş sarımsak ve et suyunu ilave ederek karıştırıp ılık suyu koyalım ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim.
  • Çorbamız kaynamaya başladığında tel şehriyeyi birazcık elimizle ufalayıp pulbiber, nane ve tuzla birlikte çorbaya koyalım ve 10 dakika kadar pişirelim.
  • Çorbamız nefis oldu biraz dinlendikten sonra sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun. Not:Arzu eden tel şehriye koymayabilir, koyduğunuzda hazır çorba lezzetinde oluyor. Bulyon koyarsanız tuzu az koyun, 1 bardak su daha ilave edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder